20220830

ALPS 2022. TOUR DEL CERVÍ: 30 agost, etapa Barrage de Moiry - La Sage. Ruta caminant

Avui, tercer dia de ruta, comencem fent dos desplaçaments en bus, primer des de St. Jean d'en Haut a Grimentz. Val a dir, que Grimentz és un poblet dels bonics que es poden veure per Suïssa i val la pena visitar-lo. Característiques, les seves construccions en fusta amb els geranis característics, els seus carrers empedrats, la part antiga del poble que conserva alguna antiga construcció original en fusta i la seva església amb òrgan.
De Grimentz, fem un altre transfer amb bus, fins a la presa de Moiry, on comencem a caminar. També la marxa del grup, ens fa prendre la decisió de passar pel col Torrent, en lloc de fer la ruta més llarga, pel col Tsaté.
Passem al altre costat de la presa i agafem el camí que puja a l'esquerra. Deixem la pista, per agafar el corriol que puja per la dreta i l'anem seguint sense deixar de pujar, passem una granja, i anem seguin les indicacions cap al col Torrent. 
Mentre pugem, tenim a la vista al fons de la vall, l'embassament de Moiry i a la seva dreta a la part alta, una visual al Glacier Durand, al Ober Gabeihorn (4.073 m.), Mont Duran (3.744 m.), Grand Cornier (3.969 m-). Arribem al llac d'Autannes, on fem parada abans d'emprendre la pujada al col Torrent, que tenim a la vista.
Un cop a dalt el coll (2.916 m.), ens dediquem a contemplar tota la visual de l'altra vesant de muntanya, on destaquen La Sengla Nord (3.714 m.), Pigne d'Arolla (3.787 m.), Montblanch de Cheilon (3.870 m.), Aiguilles Rouges d'Arolla (3.646 m.), i al fons de la vall Les Haudères.
Emprenem baixada per sender ben marcat, en baixada continua i anem a trobar el curs del torrent des Maures, passant al altre costat i continuem per una zona de bosc per anar a fer cap al village de La Sage.
Arribats a aquest poblet, en Jean-Luc ens fa un transfer, a una part del grup fins a Arolla i uns pocs fins a Les Haudères, per desprès pujar al bus que ens portarà fins Arolla, on ens allotgen als "apartaments" de l'hotel du Glacier i podem aprofitar per arreglar els cabells. 😂😂


Àlbums de fotos:

Jordi: https://photos.app.goo.gl/nvNhTGJUxH1toRUQ6 

Marc: https://photos.app.goo.gl/7q2vcSWWeWpVwJbW7

Mertxe: https://photos.app.goo.gl/7KUY86BMFR1jWgiu9

Milio: https://photos.app.goo.gl/u7tWAnY1HaSFeFHZ9



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...