20240711

BON PAS. Ripollés: Vallter - pic de la Dona - coll de la Geganta

Desprès de les caminades per l'Aran, aquesta setmana fem una sortida tranquil·la també tenint en compte la calor prevista per avui.
Anem fins a Vallter, i comencem la pujada cap a la Portella de Mantet, seguint GR fins a la part alta, per desprès trencar cap a l'esquerra, anant a buscar la Portella. És una manera d'evitar el Clot de la Portella, la part en més pendent.
Des de la Portella, seguim la pujada en direcció al Pic de la Dona. Avui, encara que la previsió és de calor, ens comença a moure el vent i cada vegada amb més intensitat, fent que la temperatura sigui bona per caminar. Fem parada a mitja pujada, per esmorzar al refugi del vent, a la zona de roques blanques.
Seguim després fins a dalt al Pic i continuem fins al Pedró de la Serra de Bacivers, fent una anada/tornada, per continuar direcció SE cap a la Xemeneia i el Coll de la Geganta, on comencem la baixada cap a Vallter.
Desprès de baixar uns metres i quedar més a resguard del vent, fem un altra parada. Continuem la baixada i quan som a l'alçada de la cruïlla de la Font, en lloc de seguir cap a l'est, agafem el corriol que baixa direcció SE en més pendent. En trobar la font, quedem gratament sorpresos de l'actuació que s'hi ha fet, que l'han deixat perfecte per aprofitar l'aigua, tant els caminaires com els animals que poblen la muntanya.
Seguim baixant fins a trobar la pista que ja queda a la vora de les instal·lacions de Vallter, on ens hi apropem per dinar i poder gaudir d'alguna beguda fresca del bar.





  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Ripollés. Dòrria - coll de la creu de Meians - Coma Morera - Pla de les Salines - camí de retirada - refugi de Dòrria - Dòrria

Bonica sortida pels cims de Dòrria, al Ripollés. Deixem els cotxes al camp que hi ha a sobre el poble, on s'hi arriba fent una circumval...