20130214

El Bassegoda, des de Guitarriu

Aproximació: Autovia a Olot, sortida Argelaguer, cap a Tortellà i pujar per la pista de La Calma fins a dalt, arribant a prop del Orri, seguir el camí asfaltat a l'esquerra que ens va pujant direcció oest fins a Coll de Faja.
Sortim des del Coll, seguint direcció oest, el camí que baixa a Sant Andreu de Guitarriu, passant pel costat de l'ermita. Mes endavant trobem a la nostra esquerra El Serradell, masia ben conservada i seguint el camí, trobem a la dreta, la font del mateix nom (ara està seca). anem seguint pel camí fins arribar a la altura de La Comota, que a la nostra dreta s'obre una pista que seguirem i que a uns metres més endavant i a un revolt pronunciat, trobem front de nosaltres un cartell a un arbre, que indica Treu Petit. Seguim aquest corriol i ens porta directament al Treu. Hi passem, i comença una forta baixada i mes avall trobem una tartera, que la creuem. Pocs metres més avall trobem a l'esquerra un corriol, que porta a S. Feliu de Riu. Nosaltres seguim pel que baixàvem (direcció nord est). Uns metres mes avall, trobem un corriol que surt cap a la dreta (direcció est, i va al Coll D'Alp), nosaltres seguim pel que baixem, direcció nord fins a trobar una pista de desemboscar, la creuarem i seguim un corriol que baixa. Uns metres mes avall tornem a trobar la pista, que seguirem fins a trobar la pista forestal que va a Coll de Riu.
Seguim aquesta pista fins a trobar un pal indicador cap al Bassegoda, camí marcat amb pintura color verd i taronja. Aquest camí ens guiarà fins a dalt al cim, passant pel Coll de Vinardell, Collet de la Caseta, ermita de la Mare de Déu d'Agulles, Collet de Santa Maria i Caire de Comadells.
Desprès d'arribar i estar una bona estona al cim del Bassegoda, contemplant als 360º la meravellosa vista que hi ha, tantes vegades descrita, decidim baixar cap al Pla de la Bateria, on dinarem.
Desprès, seguim la pista i una drecera que ens porta al Coll de Bassegoda, des d'on anem seguint la pista fins a Coll de Riu.Agafem una pista forestal que marxa al sud oest, fins a trobar uns 300 m. mes avall un corriol que surt a la nostra esquerra i puja per sobre de la pista, pintura groga, i que agafarem per anar al Coll d'Espinabell. Aquí hi ha un encreuament de dos corriols, un a l'esquerra i l'altre a la dreta. Els dos porten al mateix lloc, al Coll d'Alp. Nosaltres, agafem el de la dreta, perquè el de l'esquerra, el vàrem fer a la tardor de l'any passat i era una mica brut pels rinxols. Quan ja estem arribant al Coll, abans de l'ultima pujada, a la nostra dreta trobem el corriol que baixant, va per sota la cinglera de Treu a Treu i que hem trobat aquest matí per l'altre extrem. Seguim pujant seguint ara cap al est i aviat ja estem al Coll.
Ara ja anem seguint el corriol que ens puja al Treu Gros, sempre seguint les marques grogues i desprès ens porta cap a Coll Sabasseta, Pla de Freixenet i ens baixa a Coll de Faixa, on tenim els cotxes.

Sortida circular. 
Distància recorregut               15,4 km.
Desnivell + acumulat         1.046 m.
Temps efectiu, sense parades   6 h.

Enllaç a àlbum de fotos de Pere Millet:

https://plus.google.com/photos/112587776376115529259/albums/5846000816637071681


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...