20130302

Sortida IPA: El Far, des de Sant Martí Sacalm

Sortida matinal amb els companys de la IPA. Desprès de dos dies de temporal de llevant, hi ha agut alguna baixa de ultima hora. A les 09:00 ens trobem a l'Estació d'Amer. Esperem 15 minuts als que falten i com no arriben ni han dit res, pugem a Sant Martí amb els cotxes. Finalment som 14 caminants.
Sortim de Sant Martí a les 09:30 h. agafant el camí que surt direcció nord oest, fins trobar la bifurcació que surt cap a Castell de Fornils. Nosaltres seguim direcció nord seguint l'indicador "El Far". El camí està marcat com a PR amb pintura blanca i groga, seguim la pista principal, pujant direcció nord oest i aproximant-nos a la cinglera. Arriba un punt on hi ha un pal, marcat pel PR i que indica trencar a l'esquerra, aquí deixem la pista i ens anem enfilant per un corriol molt bé definit fins que arribem al punt on s'enfila a l'esquerra cap al grau de Sant Martí (està marcat PR). Nosaltres, aquí seguim recte i planejant, per anar cap al grau de Santa Anna.
Comencem a trobar les primeres plaques de neu al terra, tal com anem pujant, la neu es fa mes pressent i ja està tot blanc. Enfilem el grau, pujant poc a poc, evitant el relliscar i així sortim a dalt la carretera que ve des de Coll de Condreu al Far. Parem un moment per mirar la bonica ermita de Santa Anna, situada al costat de la carretera.
Seguim camí cap al Far, on hi arribem a les 11.00 h. (1:30 de camí). Com el dia està magnific, ens permet de gaudir de la espectacular vista que hi ha des d'aquest mirador. Aprofitem per fer les fotos de grup, descansar i esmorzar. Fins i tot per prendre alguna beguda calenta a dins el restaurant del lloc.
Continuem la nostra caminada, fent una petita volta per la part oest de la cinglera, fins al mirador de La Trona, on podem gaudir de la vista d'aquest costat de la cinglera. Tot el camí està menys fressat i la neu no està trepitjada i això encara fa que sigui mes bonic el recorregut. Ens acompanyen dos gossets, que se ho estan passant millor que nosaltres, que ja es dir. Desprès del mirador, seguim el camí uns 200 m. per girar cap a la dreta (est), per uns camps oberts, fins trobar un altra vegada la carretera. Girem cap a l'esquerra, per tornar cap a Santa Anna i desfer el camí fins als cotxes.
Bon dia, bona companyia i l'extra de la neu, fan que hagi estat una matinal...... Perfecta!.

Sortida circular
Distància recorreguda:   8,6 km.
Desnivell acumulat:     350 m.
Temps efectiu, sense parades: 3 h. 02'

Enllaç al àlbum de fotos:

https://plus.google.com/photos/112587776376115529259/albums/5851186167478785329


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...