dijous, 18 d’abril de 2013

Gombrèn - Rasos i Pedró de Tubau

Aquest dijous, ens anem cap al Ripollès a la zona de Gombrèn. Fem l'aproximació per l'autovia d'Olot, túnels de Capçacosta, Sant Joan de les Abadesses, Ripoll, Campdevànol i fins al poble de Gombrèn. A dintre el poble, agafem un carrer que baixa a l'esquerra de la carretera, que ens porta cap al Cortal de Baix. Deixem els cotxes a un camp a ma dreta, abans d'arribar a la Mare de Déu de Lorda.
A uns 100 m. més amunt d'on deixem els cotxes, trobem l'entrador a una finca on hi ha una casa; passem pel costat la tanca i agafem un camí que seguim i ens porta fins a un rierol. El passem, al altre costat a una pedra hi ha escrit "Batllora" i el camí marcat amb grog. El seguim fins a trobar una pista, on girem a l'esquerra, seguint la marca groga; estem al Pla de Fabridós. Seguint la pista, tornem a travessar el rierol, bifurcació que seguim recte pujant; a la dreta surt un altre camí. Arribem a una cruïlla, i seguim les marques grogues a la dreta fins arribar a Santa Magdalena. Desprès seguim el prat que hi ha, i al altre costat quan el camí segueix, a la nostra dreta surt un corriol que puja direcció oest. A l'altura de camí hi ha una fita; seguim aquest corriol entre un pinar i arribem a un prat on hi ha una cruïlla, seguim a la dreta, amb marques grogues i arribem a una pista on hi ha  postes indicadors; estem al Coll de l'Arç. Aprofitem per descansar i esmorzar.
Seguim camí, girant a sud pel costat de la pista, s'enfila un corriol que seguim mantenint alçada, entre bosc de pinar, ens apareixen marques en blau i vermell. 
Arribem a la Plana de Palomera, seguint marques blaves i vermelles. anem seguint aquest camí que passa pel costat de la masia Palomera i anem seguin les marques i girem a sud, per arribar a la Collada de Palomera; aquí el camí fa un gir cap a sud oest i ens va pujant cap a peu de cinglera, aquí les marques son vermelles. arribem a la paret del cingle i l'anem resseguint per les Baumes i girant a sud, fins arribar al costat d'un riuet entre bosc de pinar. Pugem un poc més i el camí marcat de vermell segueix cap a la dreta. Nosaltres agafem el de l'esquerra, que va pujant cap a la part alta de la cinglera. Quan som a dalt, hi ha dos opcions per arribar fins al Ras del Estimbador. Seguir pujant carenant o girar cap a l'esquerra, per anar pujant direcció est, pel costat del cingle. Arribem al Ras i fem un petit descans i seguim cap al Pedró de Tubau, punt més alt de la nostra sortida.
Seguim cap al est, pel cim de la cinglera, perdent altura, per anar fins a la Bassa de Corrubí, on parem per dinar. Pel costat de la bassa, el camí segueix amb alguna marca blava que es troba de tant en tant i tornem a trobar també marca groga. Anem baixant fins arribar al Coll del Faig. Hi ha una tanca, que passem, i girem cap a nord per anar baixant, seguint les marques vermelles dels arbres i anem girant a nord oest, passant pel costat del Faig Gros cap al coll de les Giraldes. Aquest tram el tenim marcat un altra vegada amb pintura vermella i blava i també grog. Arribem al Coll i girem cap a la dreta, direcció nord (Gombrèn), baixant fins a la Collada de Puigbó, seguint marques  vermelles i blaves i grog (el grog es la pintada mes fresca). Arribem a la casa de Puigbó (casa rural) que al costat te una ermita amb el campanar envaït per l'heura. Deixem el camí i baixem pel corriol seguint les marques, pels camps i sobre un marge  per arriba a un altra casa rural, dita La Canal. Passem pel davant, seguint el camí, per arribar als Colls. Aquí la pista està asfaltada i seguim baixant uns 100 m. fins a una corba de 180º, on nosaltres seguim recte i agafem un corriol marcat amb grog, que ens va baixant per El Grau i les Barraques, fins a baix a la carretera, on hi ha la Mare de Déu de Lorda i més avall, els cotxes.

Sortida circular
Distància recorreguda  19 km.
Desnivell acumulat      786 m.
Temps efectiu, sense parades  6 h.

Enllaç al àlbum de fotos:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada