20130420

St. Feliu de Pallerols-Coll de Condreu-La Salut-Roques Encantades-Avencs-St. Feliu de Pallerols

Una bonica volta circular pels cims de Sant Feliu de Pallerols. El dia, amb molta lluminositat i una mica de fresca, ideal per aquesta ruta. Avui, coincidim l'Esteban, Pere, Martí i jo. Aproximació per Bescanó, Amer i Les Planes, fins a Sant Feliu, on deixem el cotxe a dins del poble.
Sortim del poble a les 07:45 h. per la part alta, direcció sud, passant pel costat del antic camp de futbol, que ara no en queda res, anem seguint una pista asfaltada  sempre direcció sud. Arribem al davant d'una casa amb una tanca d'entrada a la finca. El camí passa pel costat, uns metres més enllà trobem una tanca i només passar-la, a la dreta comença el corriol per on anirem pujant, sempre direcció sud, fins arribar a uns prats. Seguim pujant, sempre cap al sud, fins a sortir a una pista que va a la masia Carboners, Seguim pujant per aquesta pista i més endavant, va girant cap al sud est, passem pel davant d'un repetidor de telefonia i anem pujant fins trobar una pista asfaltada que baixa des de la carretera C-153. Travessem la pista i seguim un camí traçat que puja direcció sud est. Aquest camí està marcat amb grog i mes endavant trobem una bifurcació, on hi ha una fita gran al terra; seguim per la dreta per anar direcció a una línia de llum que ve des de Coll de Condreu. Anem seguint-la pel camí fins arribar a dalt al Coll. 
Aquí travessem la carretera i a dalt nostre es veuen uns pals d'un filat. Pugem pel costat del filat, marcat amb grog. El camí ens porta fins a la masia Armadans, que passem pel seu costat, on hi ha unes tanques. Seguim endavant i trobem una cruïlla, hem de seguir per l'esquerra i més endavant, agafem cap a la nostra dreta un camí que ens porta a les Roques Encantades. Son un conjunt de roques amb molsa, que son a una fageda preciosa i que al seu darrera hi ha la cinglera.
Desfem camí per recuperar la nostra ruta i anem seguint les marques grogues. Sortim a un prat, amb una bona vista al Pirineu. Seguim pel camí i anem passant entre un bosc de roures i bedolls, molt bonic i singular, planejant fins al Collet del Aire i seguint el camí trobem una cruïlla i girem a la dreta, per anar cap al Collet del Arç, on hi ha un pal indicador, agafem el camí cap a la Salut que ja està a cinc minuts del Collet.
Parem a la Salut per esmorzar i gaudir de les panoràmiques que hi ha des d'aquest mirador. Seguim camí per darrera el complex, pujant direcció oest i desprès girem a nord per passar per sota un repetidor que hi ha. Sortim a un prat, des d'on podem contemplar els Aiats, Cabrera, Puigsacalm i Pirineu. Aquí deixem camí i fem un gir a nord, passant pel mig d'un prat, per apropar-nos a la cinglera, on hi passa el camí que anirem seguint entre fagedes. Hi ha una zona d'escletxes on el camí està marcat per fites, anem baixant camí i ja trobem els Avencs de Roca Roja i unes formacions rocoses monumentals. Seguim baixant fins al fons i passem al altre costat del Torrent de Rebrugent (aquí no hi ha aigua); el camí segueix baixant entre fagedes i  arribem a una era molt be conservada, de la casa en runes, anomenada La Feixasa; el camí passa per dintre la casa i més endavant baixem girant al est fins arribar a una cruïlla on hi ha una fita gran. Aquí girem a l'esquerra, direcció nord i sortim a un camí que seguim cap a baix; trobem un pal indicador i seguim direcció Coll de Condreu. Arribem al coll, travessem la carretera i seguim un camí que baixa a la dreta. primer direcció sud i després est, el seguim fins abans d'arribar a la casa Rebrugent, on a la dreta hi ha un caminet amb un petit indicador que hi posa "Font Grossa - St. Feliu", el seguim i ens trobem la sorpresa del dia, una font que brolla amb força i pel costat el Torrent Rebrugent per on hi baixa aigua. Seguim baixant pel costat del torrent i anem a parar a una pista asfaltada. Seguim baixant seguin les marques grogues, pel Molí Nou i Can Fàbrega i seguim pista asfaltada fins a Sant Feliu i al cotxe. VOLTA MOLT BONICA PER TOT EL SEU CONJUNT!

Sortida circular.
Distància recorreguda:         15, 5 km.
Desnivell acumulat:             715 m.
Temps efectiu, sense parades. 5 h.

Enllaç al àlbum de fotos:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Garrotxa. puig de Bassegoda, des de coll de Teia (Albanyà)

Aproximació per autopista fins a Figueres Nord, per desprès agafar la carretera a Llers i Albanyà, pujant uns 7 km. de pista asfaltada, dire...