20130906

Dia 6: Stechelberg a Grindelwald, per Kleine Scheidegg

A la sortida d'avui, també fem un petit trànsfert amb la furgo de Cairn, des de Stechelberg fins a Trümmelbach, situat uns dos km. mes avall de on hem dormit.
Comencem a caminar travessant un prat amb una casa, anant a buscar el riu Trümmelbach, que cau per una cascada. El camí de pujada, comença tot just al costat de la caiguda d'aigua, per darrera de la casa. Fem una pujada, amb moltes llaçades i per dintre bosc, que ens permeten guanyar alçada ràpidament. El diferents pals indicador que anem trobant, ens guien cap al camí de pujada del Kleine Scheidegg. Quan ja som a 1665 m. a l'alçada de Stalden, trobem una amplia pista, que anirem seguint poc mes d'un kilòmetre, per desprès agafar a l'esquerra, el camí que ens pujarà fins a l'estació de tren de Wengernalp. Aquí fem un petit descans, mentre veiem passar els trens que van a Kleine Scheidegg, amunt i avall. Mentre, tenim a la nostra vista el Mönch, al davant, un poc més a la dreta el Jungfrau i a la esquerra però força tapat de moment, l'Eiger.
Seguim la pista, que ens va pujant pel costat la via del tren, fins a l'estació de Kleine Scheidegg.
"La 'Kleine Scheidegg' és un port de muntanya sota i entre de les muntanyes, del Eiger i del Lauberhorn al Oberland bernés,Suïssa . Connecta Grindelwald amb Lauterbrunnen, dues comunes del cantó de Berna.
A la Kleine Scheidegg hi ha hotels, així com l'estació dels dos ferrocarrils de cremallera, el Wengernalpbahn (des 1893) i del Jungfraubahn (des de 1896). El Wengernalpbahn té dues branques, una comença a Grindelwald; l'altra comença a Lauterbrunnen i puja al port via Wengen. El Jungfraubahn recorre amb un espectacular ascens que inclou l'interior rocós de l'Eiger i del Mönch i que arriba fins als 3.454 msnm de l'estació de Jungfraujoch, la més alta d'Europa.
A l'hivern, la Kleine Scheidegg és el centre de l'àrea de esquí al voltant de Grindelwald i de Wengen. A l'estiu és una destinació popular, i és un dels passos creuats per la Ruta Alpina de Passos. (Font Wikipèdia)"
Aquí aprofitem per dinar i desprès visitar l'entorn. Es un lloc molt concorregut, doncs la pujada i baixada de trens es continua. Durant aquesta estona, la paret nord del Eiger queda lliure de núvols i aprofitem per fer-li unes quantes fotos.
Desprès, per la part de darrera de l'estació, agafem el camí que ens anirà baixant per la vall, fins a Grindelwald, on ens està esperant la furgo, per portar-nos fins al hotel.
Cal reconèixer que el hotel d'aquest darrer dia, està molt bé en quan a les instal·lacions (banys i habitacions) i tant el sopar com l'esmorzar (amb un bufet mol complert), son excel·lents.

Sortida de travessa
Enllaç als àlbums de fotos:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...