20150115

De Portbou a Banyuls-Sur-Mer

Avui hem planificat una sortida a la costa, però que a la vegada es exigent en quant a desnivell acumulat, per tractar.se d'una sortida a la costa.
Deixem els cotxes al aparcament que hi ha a la platja de Portbou i sortim direcció N. a ran d'aigua, pel camí de ronda que es veu clarament. Tot el camí va fent pujades i baixades. El primer tram l'anem seguint a ran d'aigua, passant per la Platja del Pi i comencem a pujar cap al Cap de Portbou, fem una baixada i tornem a enfilar a munt cap al Puig de Cervera, des d'on ja veiem les dos ciutats, Portbou i a sota nostre Cerbère. Comencem a baixar cap al Cap de Cerbère, on parem per esmorzar.
Acabem de baixar al poble i resseguim el passeig de platja i desprès per la acera de la carretera, fins arribar al punt, a la part alta, on trobem el pal indicador del "sentier litoral", marcat amb color grog, que ja no deixarem.
Passa per sobre la via del tren i desprès pel seu costat, banda mar. Passem per la vora del cap Canadell i anem seguin el camí, passant a la vora de un village de vacances, anant cap al cap de Peyrefite. Mes endavant, trobem una instal·lació sanitària, especialitzada en rehabilitacions.
Desprès passem pel costat de la platja de Peyrefite i anem pujant cap a la Punta d'en Cames, per passar cap al Cap Rederís i acabem de pujar fins a dalt a tocar la carretera, on hi ha un mirador privilegiat a tota la costa.
Al costat dret de la carretera, hi ha el camí que hem de seguir, baixant cap a la platja de Taillelauque, per pujar desprès cap al coll del Cap de la Vella, des d'on ja veiem Banyuls. A la nostra dreta, segueix el camí de baixada cap al poble, passant pel costat del Cap du Troc i la platja del mateix nom i ja passem per la urbanització que hi ha, anant a sortir a la carretera, on ja trobem les cases del poble, a on acabem de baixar fins al passeig de mar. Busquem un lloc per dinar a vora mar.
Desprès ens anem a buscar l'estació del tren, que agafem a les 15:16 per anar fins a Portbou i recollir els cotxes per tornar a Girona.
Una bonica diada, amb un temps boníssim per fer-la.



Sortida de travessa
Distància recorreguda                14,3 km.
Desnivell acumulat                    700 m.
temps efectiu, sense parades      4 h. 39'

Enllaç a la traça               http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=8680073

Enllaç al àlbum de fotos de Joan
https://drive.google.com/folderview?id=0B1mRjSAhNf7nQi12bmdQZy1paVk&usp=sharing

Enllaç al àlbum de fotos de Eduard
https://plus.google.com/photos/111299868802890492636/albums/6105606104701285025?
authkey=CNvPxrny1vaOSw

Enllaç al àlbum de fotos de Jordi
https://plus.google.com/photos/112587776376115529259/albums/6106108491024611409?authkey=CMO8pN2MqPeICw







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...