20160728

Bagà: Can Cerdanyola - L'Afrou de Cortalets - Coll de la Moixa - La Boixassa - Can Cerdanoyola

Sortida que portem un temps preparant, per anar a visitar l’Afrau de Cortalets i poder fer una circular.
Desplaçament fins a Bagà, seguir direcció Gisclareny, i desprès de passar per la vora del Càmping Bastareny i abans del pont de Sant Joan, agafem la pista que surt per la dreta i ens porta fins a les instal·lacions de La Salle Natura i Cal Cerdanyola.
Deixem els cotxes al aparcament de Cal Cerdanyola, i seguim la pista direcció oest cap a les Fonts del Bastareny, desprès seguim, passant el pont i la tanca de la pista, direcció cap al Monnell. Abans  de arribar-hi, a una corba tancada, seguim recte (O), el camí fins a trobar el baixant del torrent de Pradell (ara es sec) on hi ha una fita de pedres. Allà travessem la riera i al altre costat, ens enfilem per una traça. Crec que si es sec, es pot seguir pel curs del torrent i més amunt trobaríem un camí més ben traçat, que empalma el que hem agafat, que el primer tram no es veu una traça bona, i més amunt quan ja es troba la traça que puja per la dreta, des del torrent, ja es un sender que ens va pujant pel costat la torrentera fins un punt on la traça s’aparta seguint cap al nord-oest i desprès d’una exigent pujada, arribem als prats de la Pleta dels Cortals, on fem parada.
A partir d’aquí, ja intuïm l’Afrau, al altre costat de barranc, direcció nord. Seguim un sender que surt pels pins més propers al prat i va a buscar el baixant al barranc, per desprès pujar per l’altre costat per anar fins al Afrau de Cortalets.
Desprès de contemplar aquest monument natural de la pedra, decidim d’anar a buscar un camí transversal que passa per sota el Cap de Pradell. La pujada, la fem sense seguir cap sender traçat, anem pujant muntanya amunt, pels llocs que intuïm més assequibles. La pujada es dura i amb força pendent. Sabem que arribarà un moment on trobarem el camí i així es.

A partir d’aquí, el seguim cap al est fins al Coll de la Moixa. Desprès, seguim aquesta direcció pel GR fins al coll de Vimboca, on dinem. Desprès seguim el sender direcció sud est que ens portarà al coll de Galligans, on ja trobem el PR C-125 que seguirem, passant per la tartera que hi ha sota la Boixassa i ens baixa fins a la Collada de la Pelosa. Seguim el PR, deixant a la nostra dreta el Cap de la Boga i baixem decididament pel Clot de Cal Quim fins a la pista, a la vora ja de Cal Cerdanyola, on tenim els cotxes.




Ruta circular
Distància recorreguda          18 km.
Desnivell acumulat                1.218 m.
Temps efectiu, caminant       6 H. 50'   

La dificultat de la traça es qualifica pel tram sense sender. Enllaç a la traça: 
http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=14232497

Enllaç a les fotos de Eduard       https://goo.gl/photos/sfM5yiSjRHSDi78z9





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...