20160718

Pirineu Central: Infierno. Aproximació refugi Bachimaña

Dilluns 18/7. Desplaçament amb cotxe fins a Baños de Panticosa. Avui, la dificultat de la ruta ens la ha donat la calor que feia al hora que hem començat a caminar, les 15 h. i també el fet d'anar carregats per sobre del que estem acostumats. Sort, que qua hem guanyat altura, ens ha començat a tocar el vent, que ens ha refrescat un poc.
Comencem la caminada, arrancant per darrera la Casa de Piedra i seguint el GR 11. El sender comença pujant decididament, seguint unes llaçades que ens porten fins al mirador, on hi ha una vista de la vall i les instal·lacions.
Desprès, el sender segueix pujant força dret, però molt ben traçat i transcorre molt a la vora del riu que baixa des de dalt l'embassament. Arribats a la vista de la cascada del Fraile, el sender gira cap a l'esquerra, per pujar encara amb més pendent i salvar la muralla de pedra per on baixen les aigües.
El tram final, ja es de pujada més suau i d'aproximació a la paret de l'embassament Bachimaña Bajo, on passem el pont per accedir al refugi.
Cal fer menció que es tracta d'un refugi construït fa quatre anys i està molt ben condicionat. El tracte dels seus guardes es molt bo i ens donen tota classe de informació i facilitats per desenvolupar la nostra sortida. El menjar, correcte.



Ruta de pujada des de Baños de Panticosa al refugi Lagos de Bachimaña.
Distància recorreguda           4,5 km.
Desnivell acumulat                551 m.
Temps efectiu, caminant       2 h. 17'

Enllaç a la traça          http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=14091389

Enllaç a les fotos         https://goo.gl/photos/zovU5K1DcTuTnFJC9

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...