20180303

Colla L'ISARD: Volta pels Carcaixells

La meteorologia d'aquesta setmana, ens ha fet decidir de canviar, la sortida prevista per aquest dissabte. La decisió, ha estat molt bona per tots els que hem participat a aquesta bonica sortida. Deixem els cotxes a Sta. Maria de Solius.
Des del aparcament, desfem uns metres la carretera i agafem la pista que baixa per la dreta (SE). Seguim uns 180 m. i desprès agafem un corriol que puja per la dreta fent drecera, i torna a sortir a la pista que seguim uns metres fins a la Roca dels Moros i el Castell de Solius. A la Roca dels Moros, hi ha una petita cova picada a la pedra, que es creu d'origen prehistòric, fent-la servir de crematori. El Castell de Solius, d'origen medieval i ja habitat des del segle XII. 
Seguim camí des de peu de castell, baixant direcció sud, a trobar una pista que seguim (S) fins al proper trencall a l'esquerra, per on continuem, direcció est. A la següent cruïlla, també seguim a la dreta, direcció sud, fins a sortir a la pista principal que va a Can Dalmau. Seguim uns 100 m. en aquesta direcció i trenquem a l'esquerra per un corriol amb marques blaves a un pi, que hi ha al costat. Seguim aquest corriol, que gira cap al est i va a sortir a un altra pista, on trobem a pocs metres a l'esquerra, el Menhir de Can Llauradó. Desfem aquests metres i seguim el camí, direcció sud, que ens portarà desprès d'uns 750 m. al inici del corriol que va als Carcaixells. Hi ha un pal indicador. A partir d'aquí, seguim les marques blanca i verda i també hi ha les de color blau. Fem tot el pas, equipat amb cadenes i cordes, ni fàcil ni difícil, i sí força divertit, amb vistes espectaculars a la Vall d'Aro. 
Ens arribem fins al Montclar, punt més alt de la sortida i continuem pel camí, que segueix direcció SE fins a sortir a la pista que ens portarà cap al Coll de Sant Baldiri, sempre seguint direcció (SE). Quan arribem al coll (cruïlla), hem de seguir direcció sud fins arribar a Sant Baldiri (en runes). Seguim aquesta direcció per la pista, fins a la propera cruïlla, on girem a l'esquerra, seguint la pista principal, direcció S. Feliu de Guíxols. Passem pel costat de Can Codolar (en runes) i seguim la pista fins al Coll de la Creu d'en Barraquer, mentre, tenim vista a mar i la urbanització Rosa Mar. Quan arribem al Coll, el GR gira a l'esquerra (NO) per un corriol i passa pel menhir del Terme Gros, on gira cap al (NE) de baixada. Quan ja hem baixat i anem planejant, s'ha d'anar en compte, perquè el GR segueix, però hi ha un punt on un corriol puja per l'esquerra, direcció (NO) i l'hem de seguir. En pocs metres, ens puja fins a un camí, que hem de seguir a la dreta, fins a sortir al Coll del Vidre, on hi ha una torre elèctrica, que ens queda alçada a la dreta. Seguim pel camí, que de seguida ens porta fins a l'ermita de Pedralta i la característica formació rocosa, que li dona el nom.
Dinem, fotos i desprès ens acabem d'arribar fins al Mirador, per gaudir de tota la vall d'Aro. Desfem camí fins a l'ermita i baixem pel camí on hi ha el pal indicador, que surt cap a la dreta (SO) i ens porta a una pista, per on anirem baixant seguint direcció nord. Més avall, quan som al pla, trobarem el camí que baixa per l'esquerra i que passa per la Cova Sa Tuna. Seguim la nostra direcció fins a una propera cruïlla, on girem a l'esquerra (O) i el camí fa pujada. Més amunt, un camí surt cap a dreta i el seguim i de seguida ens portarà a la vora del menhir de Can Llauradó, on agafem el camí que hem passat al mati. Desfem tot el tros fins a la pista on hi ha el pi pintat en blau. Ara, seguim la pista cap a l'esquerra (per fer una petita volta i no passar pel mateix camí que al mati). A la propera cruïlla, seguim a l'esquerra i a la següent, a la dreta pujant. A meitat pujada, un altre camí puja per la dreta i el seguim (NO). Anem a sortir a dalt un Coll, on seguim uns metres a l'esquerra. A la següent cruïlla, a la dreta (N) i seguirem el camí que ja ens porta fins Santa Maria, on tenim els cotxes.



Ruta circular
Distància          17,06 km.
Desnivell           583 m.
Temps caminant   5 h. 33'

Enllaç a la traça https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/2018-03-03-01-els-carcaixells-montclar-pedralta-23024075

Fotos Milio https://photos.app.goo.gl/9LEKx1DpOKz5n0bA3
Montse: https://photos.app.goo.gl/8EFgcdhSPYzxEAMD2
Mercè: https://photos.app.goo.gl/ydggT38ejjPZetoE2
Joan: https://drive.google.com/drive/folders/1KLp9CYOrLodWr98-nguAI7OHfHLf3JDq?usp=sharing




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...