20181201

COLLA L'ISARD.- St. Feliu de Pallerols - El Bolet - La Salut

Sortida des de St. Feliu de Pallerols per la zona de darrera de l'estació. Deixem els cotxes al carrer de Terrablanca, on hi ha unes places d'aparcament.
Caminem seguint el carrer fins arribar al carrer dels Estaldats i seguim el sender marcat amb color grog, direcció oest. Quan hem fet uns 250 m. pujant pel camí, trobem una cruïlla indicada. Aquesta vegada, seguim pel camí de l'esquerra, indicat a la Font de Recauba. El camí va direcció sud, planejant sota bosc fins a la font. Desprès, segueix cap al nord-est, en pujada i més amunt, quan troba el camí marcat de grog un altra vegada, gira a sud i va pujant fins a sortir al pla, deixant la cinglera a baix, a la nostra dreta.
Seguim, direcció sud, per camí indicat cap a Coll de Condreu i prats, anant pujant seguint la direcció de les torres de llum, fins arribar a un filat i una pista asfaltada, que travessem i seguim pel camí que va paral·lel per sota la carretera. Entrem a una fageda i ja fins a dalt al coll de Condreu, seguim aquest camí i a les cruïlles, sempre seguint a la dreta.
Arribats al Coll, seguim direcció Rupit i a la primera corba, entrem pel costat d'una pista asfaltada, indicada cap a Mas Armadans. A l'alçada de la pedra que ho posa, entrem per l'esquerra a la fageda i seguim un bon tros en paral·lel, deixant una riera seca i la pista, a la nostra dreta. El camí que portem, desprès gira cap al est i més amunt al sud oest, pujant fins al Puig de Toia. Seguim el camí que baixa cap al NO i passem a la vora de unes grans roques, on hi ha faigs al cim i el camí ens porta fins a una singular formació, coneguda com El Bolet, per la seva forma. Arribem a un lloc, on trobem una estació meteorològica i a la vora, una bona vista. A sota, la casa l'Om, el Pla de l'Om, la part alta de la cinglera del Goleró i al fons el Far.
Seguim direcció oest en paral·lel a la carretera i anem a parar als Esqueions. On hi ha a sobre la carretera unes formacions de roques, amb una zona d'acampada, amb taules i barbacoa. 
Seguim el camí que surt direcció nord pel costat del rec dels Esqueions i ja quan sortim del bosc, trobem un indicador i seguim la direcció a La Salut, que ens porta fins al Collet del l'Arç. Ara ja seguim fins a La Salut, d'on gaudim de la vista a 180º que ens ofereix aquest punt privilegiat de la vall d'Hostoles. Per la part de darrera del Santuari, agafem el camí que baixa direcció nord per la fageda on trobem marques desdibuixades de color vermell. Anem girant cap al oest fins a trobar el camí que baixa de Roca Roja, i seguim baixant cap a La Feixasa, casa que està amb runes i només i queda la paret de la portalada. Seguim baixant pel camí amb marca vermella i anem a parar al rec de Rebrugent a sobre la carretera, fins que hi acaben baixant. La seguim de baixada, uns metres fins a la propera corba tancada i a anem a buscar el pas que hi ha per sota i continuem pel camí. Arribem a la mina de la Font Grossa i trobem indicadors que seguim direcció Font Grossa-St. Feliu. El riu Rebrugent, baixa amb un cabdal espectacular, desprès de les pluges. Des de aquí ja anem seguint els indicadors, cap a la Font del Molí Nou, per on passarem, i Sant Feliu, punt final de la sortida, on tenim els cotxes.



Circular

Distància                16,2 km.
Desnivell                 797 m.
Temps caminant    6 h. 30'

Enllaça a la traça  https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/2018-12-01-st-feliu-de-pallerols-turo-de-toia-el-bolet-la-salut-31041166
Fotos Mercè: https://photos.app.goo.gl/hXDyRfJMhH1wWxwG6
Milio   https://photos.app.goo.gl/8daCJMNsjeyosJhHA
Varis   https://photos.app.goo.gl/eoRxfcxUCEwp23aPA
Joan https://drive.google.com/drive/folders/1GSPANstBOnTkXVUfT97nY-WUzKnEKDCr?usp=sharing




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...