20190221

BON PAS.- Terrades-S.Llorenç de la Muga-Serra Sta. Magdalena-La Salut

Aquesta setmana, anticipem un dia la sortida a muntanya, per no coincidir amb la vaga general anunciada.
Comencem a caminar des de Terrades, pel carrer Tramuntana. Al final, a la dreta seguim per una pista de terra, direcció oest i planejant. Mes endavant, gir a l'esquerra per un camí
 direcció sud. Anem pel costat del torrent de la Penya. Quan ja l'hem travessat, seguim direcció oest i un poc més endavant, deixem el camí més ample quan fa un xic de pujada, per agafar un corriol que surt per la dreta planejant i de seguida comencem a pujar. Hem d'estar molt atents, perquè 700 m. més enllà i quan ja hem guanyat desnivell i estem planejant, hem deixar el camí i baixar per un corriol que surt a la dreta. Ens pot servir de referència, la línia elèctrica que hi passa per sobre.
Baixem a trobar una pista, que també es pot seguir des d'abans de passar el torren de la Penya. Ara, pel costat d'una tanca que rodeja una finca, anem seguint el corriol sempre direcció oest. Arriba un punt, on desprès de fer una corba a la dreta (nord) i de baixada, quan som al pla, hem de girar a l'esquerra (hem deixat una fita) i seguir el camí que planeja travessant un baixant d'aigua -sec- i més endavant fa baixada. Trobem un camí que gira per la dreta, de pujada i l'hem de seguir, primer va cap al nord i desprès gira al oest. Quan comença a baixar un xic, ja trobem camí asfaltat que va cap a la Torre dels Moros. Sense deixar-lo ens hi porta. 
Desprès de contemplar l'esplèndida vista que hi ha des de dalt la torre i esmorzar, comencem la baixada cap al poble, des del costat mateix de la torre. Quan arribem a S. Llorenç, anem pel passeig del costat del riu fins a l'ermita de S. Antoni i tornem al poble, per travessar-lo tot passejant. Val la pena, pel bonic que es i ben restaurat i net.
Sortim del poble per la vora del riu, direcció nord passant pel costat del cementiri i continuem per sota el pont de la carretera, agafant a l'alçada de can Serradell el camí marcat de color groc que en va pujant fins a can Mateu. Quan hi som, seguim les marques grogues per un corriol que va a buscar la carena de la serra de Sta. Magdalena, portant-nos fins a la mateixa ermita i vèrtex geodèsic. Des d'aquest lloc hi ha una vista espectacular al pantà i salines.
Seguim ja de baixada, les marques grogues que ens duran fins a La Salut de Terrades, on fem parada per dinar. Continuem la baixada fins a trobar la carretera, que travessem i seguim el GR 2 direcció sud fins a Terrades, on tenim els cotxes.


Sortida circular
Distància                18,5 km.
Desnivell                 650 m.
Temps caminant    5 h. 15'

enllaç a la traça https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/2019-02-20-terrades-la-salut-sta-magdalena-st-llorenc-torre-dels-moros-33388670

fotos Mercè https://photos.app.goo.gl/EygZtsVHdhvAeyjz9
Joan https://drive.google.com/drive/folders/1gqNL_4r73anXl1ZUC-EPOe1751URNzfs?usp=sharing
Ernesto       https://photos.app.goo.gl/LNd5JRroEAnarDRt9

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...