20190209

C.E. L'ISARD.- Sadernes - Talaixà - Feixa Closa - Salt de la Núvia - S. Aniol

Una diada molt bona la d'aquest dissabte. Els companys Josep i Puri ens han preparat una clàssica sortida per Sadernes, amb els detalls de grans coneixedors del territori.
Amb els passis aconseguits per poder entrar més enllà de la zona d'aparcament senyalitzat, deixem els cotxes a una zona propera de l'entrada per la pista, a la finca de La Muntada.
Comencem a caminar, retrocedint uns 30 m. i agafant un corriol que sur per la dreta i que va direcció a la casa de La Muntada, sense arribar-hi. Quan hi som a prop, el camí fa un gir cap a l'esquerra, direcció sud. Seguim pujant direcció cap a La Quera, per anar a sortir al GR que seguirem fins al Coll de Talaixà, arribant-nos fins a la ermita. Retornem fins al coll i tornem a seguir el GR, de baixada cap a La Quera. Quan ja hem passat la casa, uns 300 m. més avall, trobem a l'esquerra el corriol que ens puja cap a la Feixa Closa. No hi ha marques i seguim alguna fita que es va trobant fins a dalt a peu de paret de roca. Ens arribem al mirador i desprès desfem uns metres per anar a la cova.
Quan ja hem vist el panorama des de aquest punt, desfem camí fins a trobar el GR un altra vegada. Anem seguint-lo i passem el Salt de la Núvia, on fa un gir direcció nord i més avall el Portell de la Guilla. Seguim baixant fins a S. Aniol d'Aguja.
Dinem i desprès ens arribem fins al salt del Brull. Hi baixa aigua, encara que no té la espectacularitat de quan hi ha pluges recents.
Tornem a S. Aniol i aprofitant que hi ha els voluntaris treballant, ens fan una explicació de lo que serà un refugi que ens ha de fer sentir orgullosos, el dia que estigui acabat. Al següent enllaç, hi trobareu la informació sobre Amics de S. Aniol d'Aguja: 
http://www.amicsdesantanioldaguja.cat/
Continuem la ruta seguint pel GR direcció Sadernes, fins a la cruïlla de camins, el que va direcció NE, i que més amunt es bifurca cap a collet de Clarioles i les Canals. El  GR, que segueix direcció est cap a coll Roig i el que seguim direcció sud cap a Sadernes. Va seguint el curs del riu i quan ja som a les Planes de la Muntada, trobem els cotxes.




Sortida circular
Distància                13 km.
Desnivell                 652 m.
Temps caminant    4 h. 45'

Enllaç a la traça https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/2019-02-09-sadernes-talaixa-feixa-closa-s-aniol-33022132

Fotos Montse  https://photos.app.goo.gl/cG4tRguJhGx8awU79
Nuri                  https://photos.app.goo.gl/Et1uAvJkxjY51NdD9
Mercè               https://photos.app.goo.gl/z8q2gMVM8WUacSy47



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...