20190523

BON PAS.- Collet de la Teia-St. Bartomeu de Pincaró- St. Joan de Bossols

Una molt bonica sortida per la zona interior del Alt Empordà. Fem la aproximació per Albanyà, seguint la pista asfaltada fins al Collet de la Teia.
Sortim des del mateix collet en direcció indicada cap a S. Joan de Bossols (per on tornarem) i Pincaró. Els primers 500 m. son de lleugera pujada, per desprès planejar pel Pla de Bruguer i començar a baixar cap a l'altra vesant i anem a trobar la pista que va cap al Coll de Bassegoda. Girem a la dreta i la seguim uns 400 metres i quan fa una corba a la dreta la deixem, agafant un camí que surt a l'esquerra i que uns 100 m. ens porta al Coll de Pincaró. Aquí, seguim baixant direcció NO, pel camí de l'esquerra fins al Clot d'en Coll i seguim aquesta direcció per pista, fins a trobar l'indicador a St. Bartomeu de Pincaró. Deixem la pista que segueix cap al Hostal de la Muga i seguim a l'esquerra el camí indicat a Escalaró-Bassegoda (marca groga/Itinerànnia) ens pocs metres, ja som a St. Bartomeu.
Seguim el camí, que surt cap a la dreta des de la porta d'entrada a l'ermita i fem una pujada en forta pendent -passa per una tartera- i acaba pujant-nos a can Coll. Es una gran casa restaurada i habilitada per turisme rural. Cal ser respectuosos al passar-hi, ja que el camí entra per dintre la propietat. 
Seguim el camí que surt direcció sud, des de la casa i ens portarà a la pista per on hem baixat fa una bona estona i que ara hem de seguir a la dreta uns 300 m. per tornar a deixar-la i seguir un corriol que surt a la dreta i que en lleugera pujada ens va pujant direcció oest. Uns 800 m. més enllà, el camí fa un gir a nord i el seguirem durant uns 300 m. més, on sur a la dreta un camí que seguim per anar fins a la punta rocosa que es veu tant des de St. Bartomeu com de can Coll i que es un mirador fantàstic dominant tot el que hem caminat. Desfem els últims metres per arribar-hi i seguim cap a la dreta (oest) un camí que ens porta a trobar un altra vegada el camí de Itinerànnia, que seguirem direcció SO, de pujada fins a trobar un altra vegada la pista que va al coll de Bassegoda. Estem al collet del Ras. La travessem, i seguim al altre costat el corriol indicat cap a Escalaró, direcció sud i que en una última pujada ens porta al coll de Daina, on ja seguim la marca groga per tota la carena de Corsavell direcció est, fent petites pujades i baixades. Passem pel Puig dels Moros (un altre excel·lent mirador) i anem seguint fins arribar a St. Joan de Bossols. Des d'aquí dalt i ha una vista de 180º d'oest, nord i est. Fem parada per dinar.
Desprès, continuem de baixada, seguint les marques grogues fins a trobar la pista per on hem començat al mati i ja només ens queda desfer camí fins als cotxes.



Mapa Editorial Alpina. Alta Garrotxa.
Enllaç a la traça https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/2019-05-23-01-19-3-30-collde-teia-pincaro-s-juan-de-bossols-36856477

Sortida circular
Distància                12 km.
Desnivell                 649 m.
temps caminant     4 h. 13'

Fotos Milio    https://photos.app.goo.gl/UBvH2ZURVqEVBfXi6

Toni               https://photos.app.goo.gl/oJtjXDpVPt9qF1ue8
Eduard          https://photos.app.goo.gl/8snG6saAY5pUKugc8
Montse          https://photos.app.goo.gl/CbbGAxx8BFNsvRSB8
Mercè            https://photos.app.goo.gl/mRAoe8kKodau4rfh6

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Garrotxa. puig de Bassegoda, des de coll de Teia (Albanyà)

Aproximació per autopista fins a Figueres Nord, per desprès agafar la carretera a Llers i Albanyà, pujant uns 7 km. de pista asfaltada, dire...