20200102

BON PAS.- Albera: Espolla (mas Girarols) - Baussitges

Primera diada de muntanya amb la Colla, aquest nou any. Ens desplacem fins a Espolla i seguim la carretera que va a Banyuls, deixant els cotxes molt a la vora del mas Girarols.
A la corba de la carretera, comença el corriol de pujada. El seguim i anem trobant els dolmens senyalitzats a la vora del corriol. Més amunt arribem a una cruïlla i seguim a la dreta (nord), cap a Puig Baleguer. Abans d'arribar-hi, trobem una cruïlla a l'esquerra, es el camí per on tornarem. Seguim recte i als pocs metres, trobem una tanca amb pas. Al altre costat, cruïlla de tres camins. A la dreta (est), el que baixa direcció a mas Corbera. Al nord, dos camins. Seguim el de la dreta. Sempre anem pujant suaument direcció nord, deixant la carena de la serra de Baussitges a la nostra esquerra i a les cruïlles, seguint també per l'esquerra.
El camí, quan arribem a la conca de la riera (seca) que baixa des de Puig de les Guardes, fa baixada fins la riera i gira cap al oest i desprès NO, pujant en direcció al mas Gamarús (en runes). Quan hi arribem, comencem a baixar direcció sud cap a l'ermita de Sant Martí de Baussitges. Des de l'ermita baixem a trobar el camí per un corriol (drecera) i seguim direcció est primer i quan som a la riera dels Castanyers, l'anem seguint direcció sud fins a trobar una cruïlla on seguim a la dreta (cap al riu) i arribem més avall a Sant Genís d'Esprac. Desprès de veure'l tornem a travessar el riu a l'alçada de l'ermita i al altre costat, surt un camí empedrat, pintat amb color groc, que va pujant fins a trobar el camí per on hem passat aquest matí. A partir d'aquest punt de traça, ja només ens queda desfer el camí fins als cotxes.

mapa ed. Alpina. Alt Empordà
enllaç a la traça https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/2020-01-02-espolla-45159713

sortida circular
distància               15,9 km.
desnivell                595 m.
temps caminant    4 h. 15'

fotos Eduard    https://photos.app.goo.gl/xrSViAr6qGCoH33W9

Bon Pas (Montse i Toni)  https://photos.app.goo.gl/sqKBW8X8ZK2F56Cj9

Cristina       https://photos.app.goo.gl/ADUgctXU9oUUFnzT8

Mercè          https://photos.app.goo.gl/7LveNKfUrFHLsyA56
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...