20210518

ELS PORTS: volta al Marturi, des del coll de la Carrasqueta

Des de el restaurant del Port, lloc on farem estada aquests dies, ens desplacem amb els cotxes fins al coll de la Carrasqueta on els deixarem. És una ruta molt complerta i espectacular amb bones vistes.
Comencem a caminar seguint la direcció de la pista que va a Fredes i la anem seguint de baixada, fins a l’àrea recreativa de Cova Avellanes. Aquí girem cap a l’esquerra per anar fins a la font. Al costat esquerre de la font, arranca el sender que en força pendent ens puja fins a un collet. Seguim pujant seguint el corriol fins arribar als Bassis del Marturi. Cruïlla, hem de seguir cap a la dreta pel costat dels Bassis i seguir pujant. Desprès el camí va davallant i hem d’estar atents en trobar una fita, on surt un corriol cap a dalt a l’esquerra. El seguim i de seguida ens porta cap a la paret rocosa de la Mola del Boix on ja trobem la pujada per l’Embarronat de  Carles. Quan som a dalt, gaudim d’una molt bona vista.
Cruïlla. Per l’esquerra surt el sender que va a la font de la Llagosta, natros seguim a la dreta, direcció oest i de pujada. Més endavant, pujant per la nostra dreta, trobem el sender que em deixat per pujar l’Embarronat. Seguim pujant per les Serrassoles fins arribar al punt on ja divisem Casetes Velles. El camí comença a davallar i ens desviem uns metres a la dreta, per anar a veure una construcció d’antiga zona minera. Retornem al sender i acabem la baixada fins a la pista que va a Casetes Velles, a tocar el coll de l’Assucar, on girem a l’esquerra direcció est i l’anem seguint de baixada pel GR 7 i Estels del Sud. Durant tota la baixada podem gaudir de la vista a la Joca, la Roca Xapada i l’Airosa, arribant a la font de la Llagosta on ens refresquem. La pista segueix baixant i arribem on fa una corba molt pronunciada a la dreta; es el lloc on la deixem per seguir tot recte i planejant per un camí marcat GR i Estels, que ens porta a un mirador (a la nostra dreta), des d’on gaudim d’una panoràmica preciosa del barranc de Barretes i la Tormera. La pista que hem deixat, baixa fins al àrea del barranc de la Vall.
Comencem la pujada seguint el corriol i aviat trobem a la nostra esquerra la impressionant cova del Vidre. Desprès de gaudir de la seva grandiositat, retornem al sender i seguim de pujada per la capçalera de Barretes. Arribem a un petit coll i passem cap a la capçalera del racó del Avellanar, on el camí va salvant la orografia, fent pujades i baixades. Seguim pujada fins arribar a un portell. A la roca hi ha la placa indicant els camins, el que baixa cap al coll de Morralets, el que segueix a la dreta cap a la Roca Comptadora i pujant a la mateixa roca, cap al coll de Pallers, on hi arribem en poca estona. Aquí comencem a davallar, deixant el camí que ve resseguint la carena, cap a Caro. Anem baixant cap a la vessant oest i el sender encara cap a nord per arribar al coll de la Carrasqueta on tenim els cotxes.


Distància                15,2 km
Desnivell                817 m.                
Temps caminant      6 h.

Fotos de la sortida: 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...