20220217

BON PAS.- Collada del Sitjar-coll de la Bau-coll d'Arrancafels-Puig Ou-mirador de l'Avi-forat dels Sunyer-collada del Sitjar

Bonica matinal. Aproximació a la collada del Sitjar. Fins a St. Pau de Segúries i seguir direcció Camprodon. A la sortida del poble, recta fins a la corba on es travessa el pont del Ter. Abans però cal seguir la pista asfaltada que surt de dret al davant nostre. Cruïlla a la dreta, i tot pujant fins a la Collada, on deixem els cotxes.
Comencem a caminar seguint la pista direcció est. Primer de pujada i desprès planejant fins arribar al pas del Llop (cota 1080) seguim per la pista de baixada cap a NE i més endavant, a la proper cruïlla, seguir a la dreta i baixant, fent cap a els Sunyers. Començarem a pujar direcció NE, cap al coll de la Bau. 
Quan hi arribem, a la dreta hi ha una pista que baixa cap a la Vall del Bac. Natros seguim direcció E i de seguida agafem un corriol que puja a la dreta de la pista direcció SE, que en forta pendent ens puja, per desprès fer una suau baixada fins al coll d'Arrencafels (cruïlla de varis camins). Natros seguim corriol direcció E, que ens va pujant fins al puig Ou, on podem gaudir de l'esplèndida vista a 360º i gaudir d'un descans.
Fem la baixada direcció N cap al coll Salgà i quan hi som seguim baixant direcció NO pel baixant d'aigües, fins a trobar una pista, (Quan es troba aquesta pista, és millor seguir-la a la dreta per anar a trobar el PR ja que el camí és més fresat) que travessem direcció SO i de baixada fins a trobar el PR C-186 que seguim direcció oest fins arribar de nou al coll de la Bau. 
Ara, seguim direcció N en suau pujada cap al mirador de l'Avi, per després seguir direcció O. Hi ha un punt on ens desviem a la nostra esquerra i anem a veure el forat dels Sunyers, que és un avenc per enfonsament d'uns 15 m. de profunditat. Molt de compte en acostar-se massa a les boques. Una caiguda, podria convertir-ho en una trampa molt perillosa. 
Tornem a recuperar el PR i seguim direcció O, per arribar al coll de Canemar, on també hi ha un mirador. Seguim cap al O i passem per les basses del Sitjar i arribem al coll de l'Alec. Aquí deixem el PR i agafem el corriol que baixa en direcció S fins a la collada del Sitjar, on son els cotxes.


ruta circular

distància        10,6 km.
desnivell        536 m.
en moviment 4 h. 21'
 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: El Mont, des del collet de Can Serra.

Una bonica sortida a la Mare de Déu del Mont, per la seva vesant nord.  Fem l'aproximació per la cruïlla de Cabanelles, seguint la carre...