20220219

COLLA ISARD.- Romanyà de la Selva a Puig d'Arques. Ruta amb suros monumentals, dolmens, menhir i cistes.

Avui, degut a la pluja prevista, fem un canvi de ruta i ens anem cap a Romanyà de la Selva, per arribar-nos fins al Puig d'Arques. Fem l'aproximació amb el bus d'en Ramon Pacheco, habitual a les nostres sortides.

Des de Romanyà anem cap a la creu de Romanyà i seguint part de la ruta Gegants del Bosc passem pel menhir de la Murtra, la font del Prat, anem i tornem a veure el suro de l’Almeda i el suro petit de l’Almeda, la cista de la carretera de Calonge i el dolmen de la Cova d’en Daina. Aquí deixem la ruta Gegants del Bosc i continuem per una pista en direcció nord que passa pel paradolmen de l’abric d’en Cama i arriba una intersecció. Continuem per la pista en direcció nord i passem per la font de la Ruda i la font Josepa fins que arribem a una pista asfaltada que venint de Romanyà va cap al Puig d’Arques. Seguim per aquesta carretera durant uns 2.5 Km fins arribar als Plans de Can Sabater on hi ha l’aparcament del Puig d’Arques. Agafem un corriol indicat per marques de color verd i pugem fins al Pugi d’Arques on hi ha un dolmen, que és el que dona nom al puig, un mirador de fusta i el radar meteorològic. Continuem direcció oest, per un corriol que ens porta al Puig de les Gavarres (537 m) on hi ha un vèrtex geodèsic. Seguim cap al oest des del puig i fem cap a la pista per on seguirem cap a les ruïnes de l’Hostal d’Aiguabona fins arribar a Can Sitges, cruïlla on agafarem la pista que baixa cap a l’esquerra que passant pel coll del Matxo Mort ens tornarà a portar a la carretera asfaltada (coll d’en Llach). Seguim un tram de la carretera asfaltada i desprès agafem a la dreta un camí que ens tornarà a portar més endavant a la carretera, on seguirem  pel costat fins a tornar-hi. Ara, la seguirem durant una mica més de 1 Km fins arribar al suro de les Mentides. Deixem la carretera per agafar un corriol que passant pel suro d’en Guitó (ja és sec i tallat) ens portarà de tornada a la Creu de Romanyà i al poble.




Ruta circular

distància        16,9 km.
desnivell        527 m.
en moviment  4 h. 15'



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...