dijous, 17 de novembre de 2022

BON PAS.- ALBERA: Sorède-font de la Tanyareda-font de l'Orri-baixant riu Sorède i la Vallée Hureuse

Una molt bonica volta per l'Albera Francesa. Deixem els cotxes, al aparcament que hi ha al darrera de la Residència per gent gran EHPAD Les Valbères.
Comencem caminant uns 200 metres seguint direcció est la carretera que va a la urbanització La Vallée Heureuse. En arribar a la corba, per la dreta, passar la tanca equipada i anirem seguint el corriol amb marca groga, per dintre bosc d'alzina i amb pujada continua fins a sota el Neulós. La varietat de bosc que anirem passant és variada; alzina, alzina surera, roure i faig (a la part més alta). 
Trobem un primer pal indicador, travessem pista i seguim recte. Uns metres més amunt trobem una cruïlla amb indicador, seguim recte. Quan som a la cota 590 amb indicador, ens trobem a la collada dels Pomers, seguim recte. A la cota 835 trobem un altra cruïlla amb indicador, seguir recte, direcció al Neulós. Anem pujant per la fageda, fins a trobar la pista que hi ha a sota el Neulós, on seguirem a l'esquerra cap a la font  i refugi de la Tanyareda. Els colors de la fageda a tota aquesta zona estan espectaculars. Desprès del refugi, seguim per la pista, veiem el pou de glaç que hi ha a tocar i arribem fins a la font de l'Orri.
Aquí, hem d'estar atents perquè a l'esquerra comença a baixar entre la fageda i deixant el rierol de la font a la nostra dreta, a la part baixa. Tot el recorregut a partir d'ara, va molt proper al rierol (que més avall s'ajunta amb el de les Mosqueres) i es passa d'un costat al altre varies vegades. Cal estar molt atent a les senyals de color groc i en trobem de color blau i vermell, però sempre acompanyades de la groga molt propera. En moments que som molt a la vora del rierol, sempre cal mirar al altre costat, on normalment es distingeix la marca groga. El corriol és perdedor i cal anar amb molta atenció i té la seva dificultat tècnica per molta zona pedregosa que trepitgem, per tant és lenta la progressió.
Quan ja som molt avall (cota 310), trobem un pal indicador, direcció La Vallée Heurese i un poc més enllà, lo que podria ser la boca d'una mina. A la propera cruïlla, trobem un altre pal indicador i seguim cap a la Vallée. Anem baixant i la propera cruïlla també amb pal indicador, ens situa a La Farga i seguir direcció a la Vallée (ja tenim les cases a la vista). Hem de passar per sobre la presa del rierol i al altre costat entrem ja a un carrer (on hi ha un altre indicador) per on hem de baixar cap a la dreta fins a l'entrada de la urbanització. Anirem seguint la carretera fins arribar al aparcament on tenim els cotxes.

enllaç a la traça https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/2022-11-17-01-sorede-font-de-la-tanyareda-font-de-l-orri-correc-119530573


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada