20230216

BON PAS. Alt Empordà: Olla de Portobou

Aquesta setmana organitzem una sortida amb el tren fins a Portbou. Deixem l'estació i baixem cap a la platja del poble, dirigint-nos cap a la pujada del Mirador del Memorial Walter Benjamin, que es troba a l'entrada del cementiri de Portbou. Desprès, seguim camí per la part de darrera del cementiri i pugem fins a la antiga N-260, que queda a l'esquerra de la nova variant al túnel.
Fem cap a un mirador que es troba a la mateixa corba de la carretera, amb vista ja de alçada al port, poble i badia de Portbou. Seguim la carretera uns 120 m. i hem d'estar atents perquè a l'esquerra surt un corriol, marcat amb color taronja, que seguirem fins a dalt el Puig Claper. Contemplem les bones vistes que ens ofereix l'indret. 
Seguim el camí fins al proper coll del Frare, on trobem la carretera i al altre costat un búnquer. Hem de seguir la pista que surt direcció oest i que ens porta cap al coll de Quatre Camins, on ja trobem el PR C-71, que seguirem per la pista principal uns 400 m. més. Desprès agafem la que surt a l'esquerra, per on segueix el PR, amb més pendent, passant pel Coll de les Llaceres. Des d'aquí, el PR segueix direcció nord, per la carena cap a la font de Tarabaus (sense aigua), per anar a sortir al Pla del Ras.
El camí gira cap al est, per anar en vistes al proper Querroig, passant pel coll del Suro i arribant-nos a la Torre del Querroig, punt culminant de la sortida i amb una vista de 360º tant a la part de França com a l'Alt Empordà i Cap de Creus.
Desfem camí fins al coll de Querroig i ara, seguim baixant cap al est, fins al coll de la Farella i seguim pel costat Francès per un camí direcció est, que va carenant i que finalment va a parar al coll del Frare i ja ens arribem al proper coll de Belitres, on al altre costat i a sota, tenim Cerbère. Fem parada per dinar i seguim el camí que passa per darrera una edificació, baixant direcció sud, i marcat de grog, que ens portarà novament a Portbou i tornem a l'estació.

Portbou

mapa Ed. Alpina









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...