20230202

BON PAS. Ripollés.: Gombren- rasos de Tubau

Aquest dijous, ens anem cap al Ripollès a la zona de Gombrèn. Una vegada passat  el poble, agafem el primer trencall a l'esquerra de la carretera, que ens porta cap al Cortal de Baix. Deixem els cotxes a un camp a ma dreta, abans d'arribar a la Mare de Déu de Lorda. Ens adonem que abans d0arribar-hi, hi ha un cartell on diu que només hi poden passar vehicles autoritzats. Entre setmana i al temps que som no creiem sigui problema.....
A uns 100 m. més amunt d'on deixem els cotxes, trobem l'entrador a una finca on hi ha una casa; passem per l'esquerra, pel costat la tanca i agafem un camí que seguim i ens porta fins a un rierol ben glaçat. El passem, al altre costat a una pedra hi ha escrit "Batllora" i el camí marcat amb grog. El seguim fins a trobar un  camí més definit, on girem a l'esquerra, seguint la marca groga; estem al Pla de Fabridós. Continuant el camí, tornem a travessar el rierol, bifurcació que seguim recte pujant; a la dreta surt un altre camí. Arribem a una cruïlla, i seguim les marques grogues a la dreta fins arribar a Santa Magdalena. Desprès seguim el prat que hi ha, i al altre costat quan el camí segueix, a la nostra dreta surt un corriol que puja direcció oest. A l'alçada del camí hi ha una fita; seguim aquest corriol entre un pinar i arribem a un prat on hi ha una cruïlla, seguim a la dreta, amb marques grogues i arribem a una pista on hi ha postes indicadors; estem al Coll de l'Arç.  
Seguim camí girant a sud pel costat de la pista, s'enfila un corriol que seguim de pujada entre bosc de pinar, ens apareixen marques en blau i vermell. arribem a la Plana de Palomera, on fem descans d'esmorzar. Continuem aquest camí que passa pel costat de la masia Palomera i anem seguin les marques i girem a sud, per arribar a la Collada de Palomera; aquí el camí fa un gir cap a sud oest i ens va pujant cap a peu de cinglera,  ara les marques son vermelles. Arribem a la paret del cingle i l'anem resseguint cap a la dreta per les Baumes i girant a sud, fins arribar al costat d'un riuet completament glaçat, inclòs el salt, entre bosc de pinar. Pugem un poc més i el camí marcat de vermell segueix cap a la dreta. Nosaltres agafem el de l'esquerra, que va pujant cap a la part alta de la cinglera. Quan som a dalt, seguim pujant girant cap a l'esquerra direcció NE, pel costat del cingle. Arribem al Ras i fem un petit descans i seguim cap al Pedró de Tubau, punt més alt de la nostra sortida.
Seguim de baixada cap al est, pel cim de la cinglera, per anar fins a la Bassa de Corrubí (totalment glaçada). Pel costat de la bassa, el camí segueix amb alguna marca blava que es troba de tant en tant i tornem a trobar també marca groga. Anem baixant fins arribar al Coll del Faig, on fem parada per dinar, abans de començar la baixada. Hi ha una tanca de filat, que passem, i girem cap a nord per anar baixant, seguint les marques vermelles dels arbres i anem girant a nord oest, passant pel costat del Faig Gros cap al coll de les Giraldes. Aquest tram el tenim marcat un altra vegada amb pintura vermella i blava i també grog. Arribem al Coll i girem cap a la dreta, direcció nord (Gombrèn), baixant fins a la Collada de Puigbó, seguint marques  vermelles i blaves i grog (el grog es la pintada mes fresca). Arribem a la casa de Puigbó (casa rural) que al costat te una ermita amb el campanar envaït per l'heura. Deixem el camí i baixem pel corriol seguint les marques, pels camps i sobre un marge  per arriba a un altra casa rural, dita La Canal. Passem pel davant, seguint el camí, per arribar als Colls. Aquí la pista està asfaltada i seguim baixant uns 100 m. fins a una corba de 180º, on nosaltres seguim recte i agafem un corriol marcat amb grog, que ens va baixant per El Grau i les Barraques, fins a baix a la carretera, on hi ha la Mare de Déu de Lorda i més avall, els cotxes.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...