20230204

C.E. ISARD.- Sortida a la costa.- De Roses a Cadaqués

A pesar de que a última hora, la previsió per vent s'ha incrementat, no desfem la sortida (que ja havíem aplaçat) i anem cap a Roses, amb el mini-bus Pacheco. En Ramon ens deixa a la punta de l'Almadrava. 
Comencem caminant de pujada pel carrer Paul Gauguin i a la primera cruïlla a la dreta seguim el carrer de Gaugin -tots dos segueixen el traçat GR 92. Quan el carrer fa un gir a l'esquerra, el deixem per agafar ja corriol de camí de ronda i seguin el GR, per la Figuerassa i port de Reig cap a la Punta Falconera. La bordegem i passem la cala de Lledó, el cap Trepat, la cala Murtra i el cap Blanc, sempre resseguint el camí de ronda i GR. Passem la cala Rossella i ja fem cap al conegut paratge de la Badia de Montjoi, on hi ha l'espai Bulli, i fem parada per esmorzar.
Desprès, seguim la pista fins a la Punta de la Ferrera, on tornem a seguir corriol de ronda cap a la Platja del Calitjar. Més endavant, a la vora d'una casa amb paret de pedra, fem drecera al GR -que segueix la pista- i pugem de dret a troba la pista, a la cruïlla que va cap a cap de Norfeu. Seguim al costat de la pista i a l'alçada del puig Canadell, emprenem la baixada cap a Cala Jóncols. Quan som a baix, deixem la platja i seguim per la pista uns 50 m. fins a on hi ha un pal indicador. Ara farem la pujada continuada fins a trobar a dalt, la pista al costat del puig d'en Manyana, seguint cap la dreta per un corriol, deixant el GR que puja a la dreta i passem per un camí a l'esquerra, que travessa una tanca de ferro fent una volta per anar a trobar més amunt de nou el GR, que anem seguint fins a dalt a trobar la pista.
En arribar-hi, la tramuntana ja es fa notar i prenem la decisió de seguir el GR per la pista fins a Cadaqués, salvant d'anar fins al far de Cala Nans, perquè el vent està bufant amb força. En arribar a Cadaqués, ens parem a Sa Conca, ben raserats del vent, i aprofitem per dinar.
Desprès, ja seguim entrant al poble i fent una parada al Casino, per fer cafès, seguim fins a l'estació d'autobús on ens espera Ramon amb el bus.
Aquesta sortida d'avui, ha estat la primera ruta inclusiva de la Colla Isard, pel que aprofitem per donar la benvinguda a Teresa, nova sòcia i federada aquest nou any, amb discapacitat visual. El guiatge l'hem realitzat amb una barra direccional i dos acompanyants guies, que han facilitat que es pugues fer tota la ruta amb normalitat. 
A destacar, les dades del resum de la ruta, que es corresponen al traçat de Teresa, que demostra que una persona amb discapacitat que hi posi empenta i ganes i la inclusió amb persones i mitjans de guiatge, poden aconseguir registres que s'acosten força als de un grup en plenes facultats físiques, sempre partint de la base que som la majoria, persones jubilades.

mapa ed. Alpina (Alt Empordà)









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...