20230316

BON PAS. Alt Empordà: La Vajol-pic de les Salines-Roc de Frausa

Per aquest dijous, ens desplacem fins a La Vajol, deixant els cotxes a un entrant que hi ha més amunt del R. La Manrella. Comencem a caminar per la pista, direcció oest arribant-nos en ser al coll de Lli, al memorial de La Retirada. Retornem al camí i seguim caminant per la pista direcció oest, fins arribar al trencant del castell de Cabrera, on fem una anada i tornada, per tenir encara alguna vista. El lloc és privilegiat per les bones vistes que dona, però el dia d'avui és emboirat per l'entorn i només en tenim quan trenca una mica, això sí, hi estem acompanyats per la cabra i xai que "l'ocupen".
Retornats a la pista, continuem pujant-hi cap al coll de les Cordes i segueix pujada fins a un replà, on hi ha l'indicador cap a Les Salines. Seguim aquest corriol que ens porta cap a la Mare de Déu de les Salines, on fem parada per esmorzar, a la font.
Desprès seguim pel costat del santuari fins a un pal indicador. Seguim la direcció de pujada amb forta pendent, cap al Puig de les Salines. Arribats a la carena, girem a la dreta per acabar d'arribar-hi. Fem un retorn i seguim cap al oest, passant pel Roc del Pou, arribant al coll del Pou de Neu. Passem al altre costat de la tanca (territori de Catalunya Nord), i seguim de pujada, les senyals del GR 10 passant per una fageda. La senyalització que anem trobant, és la propia del GR i també pintada groga. Passen per la part baixa a l'alçada del Roc de Frausa i arribem a un collet, on deixem el GR i girem a l'esquerra (est), seguint ara la marca groga. Ens apropa al Roc de Frausa (pintada en lletra vermella a la base de roca). Fem el cim i seguim la direcció i marca cap al Moixer, on hi ha els repetidors.
Emprenem el retorn, de baixada, fent drecera a la carretera d'accés i seguin la marca groga, fins al coll del Pou de Neu. Aquí, seguim la indicació cap a les Salines marcat com a GR T que ens va baixant cap al refugi de les Salines i fem cap a la pista, a la vora del Santuari. Fem parada per dinar a la font que hi ha a sota la pista.
Desprès, seguim ja per la pista principal (la que puja de Maçanet) fins a la cruïlla, on deixem i seguim a l'esquerra cap a La Vajol. Tanquem bucle al lloc on hem agafat corriol per anar al Santuari, de pujada i seguim la pista fins arribar als cotxes.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...