20230302

BON PAS. Ripollés.: Llaés-coll Traver-la Cau-pla del Castell-Milany-els Fleus-Bauma del Teixidor

Una molt bonica volta que ja feia temps que no la fèiem i repetim amb alguna variant. El temps no està bo, ja que sortim de Girona amb pluja i durant la caminada ens ha caigut una petita nevada, amb visibilitat baixa.
Deixem els cotxes a sota del castell i comencem a caminar seguint la pista que passa per sota el castell direcció est, fins al collet Vell. A l'alçada de l'hostal, seguim el corriol marca groga que surt direcció NE en suau pujada. Ens porta al coll Traver i seguim cap a la Solaneta del Puig i continuant cap al est anem a trobar al coll de l'Oli el PR C-59 que seguirem a la dreta (S) i ens porta fins l'ermita de la Cau.
Continuem seguint el PR direcció est, passant el coll de Pany, el collet i la font de l'Obi, amb el seu espectacular faig i en poca estona estem al pla del castell de Milany. Tenim el castell a la vista, però no hi arribem perquè el cel està molt tapat i sense visibilitat.
Iniciem la baixada cap a la casa Milany, deixant el PR i seguint camí amb marca groga i alguns pals amb la mateixa pintura fins arribar a baix la pista de la casa. La seguim girant a la dreta (O) durant uns 630 m.i desprès la deixem, seguint la marca groga, per un corriol que baixa a l'esquerra de la pista. Anem seguint-lo i quan som a l'alçada dels Fleus, fem una anada/tornada, per arribar-nos a la bauma.
Desprès, seguim la baixada pel corriol fins arribar a una pista que seguim a la dreta per anar cap a la bauma del Teixidor. Quan arribem a una corba tancada 45º seguim l'indicador Baumes i anem baixant fins a situarnos a sobre la bauma. Seguim el camí per anar a trobar el que fent un gir a l'esquerra ens porta a la bauma. Desprès, tornem a la pista i ja anem seguint direcció SO fins a la masia Teixidor i anem continuant seguint la pista, direcció al castell, que tenim a la vista i fins als cotxes.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS. Lluçanès: St. Bartomeu del Grau - ruta PR C-223 (riera de les Llobateres) - riera de St. Bartomeu - Costa de la Vall - St Bartomeu

RESUM : És una ruta molt interessant, però cal tenir clar dos aspectes importants. No es aconsellable fer-la en època de pluges (es travessa...