20230330

BON PAS.- Alt Empordà: Llançà_St. Salvador_St.Pere de Rodes_Vall Sta. Creu_Llançà

 Una volta molt complerta. Sortim des del P2 de Llançà, caminant direcció sud cap al camp de futbol i quan som al final de l'avinguda, gir a la dreta fins a la següent rotonda, on ja agafem el camí de pujada cap al coll del Perer. Quan hi arribem, hem de girar a la dreta, pujant en pendent pronunciada fins al mas de la Pallera on ja anem a sortir a la carretera. Travessem el parking i agafem el camí que ens porta a Sta. Helena, on fem parada per esmorzar.
Des de Sta. Helena, anem a buscar el camí que va des de mas Ventós a St. Salvador, fent-lo de pujada. Quan arribem al coll del Mosquit, en lloc de seguir el camí més transitat cap al cim, seguim per la carena fins al castell de Verdera. Cal advertir que s'han de fer algunes des grimpades i grimpades, que si s'hi està acostumat, no son complicades. No obstant, pels que hi tenen alguna reserva, és millor de seguir el camí més transitat.
Des del cim, fem baixada cap a St Pere de Rodes i quan hi arribem, seguim baixant el camí que passa per la font dels monjos i que tot baixant ens porta fins al poblet de Vall de Sta. Creu, on fem un petit descans.
Seguim baixant pel camí que va al costat de la riera de la Vall fins a sortir a la carretera de Port de la Selva, a l'alçada del camping port de la Vall. Girem a l'esquerra, caminant uns metres per la carretera fins a l'entrada al camping, on agafem el camí que ens porta a vora mar, per enllaçar amb el GR 92 (camí de ronda) que seguirem direcció Llançà fins a la platja de les Tonyines, on fem parada per dinar.
Desprès, pugem fins a la carretera que seguim uns metres direcció a Port de la Selva, fins a una cruïlla que hi ha a la seva dreta. Aquest tram, és mes aconsellable, travessar i agafar un vial que va en paral·lel per l'altre costat de carretera i a més alçada, que va a sortir a la cruïlla esmentada.
Deixem la carretera i pugem uns metres fins a trobar una cruïlla de carrers. Seguim planejant direcció SE (carrer Joanot Martorell) i més endavant ja trobem a ma esquerra, un vial reservat per vianants que ens portarà fins al carrer de la Selva, que seguirem uns metres de baixada, a l'esquerra, fins a sortir al carrer Gardissó on girant a l'esquerra i seguint-lo uns metres, ja arribem al P2 on tenim els cotxes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...