20230420

BON PAS. Garrotxa: Beuda-camí de Saiols-coll Joncanat-collada d'Espinau-St.Miquel de Coma de Roure-Beuda

Bonica volta que per la quantitat de cotxes que anem (som 31 caminants), prenem la decisió de deixar-los al coll de Jou, encara que comencem a caminar des de més lluny (teníem previst deixar-los més a la vora de can Tries).
Comencem a caminar seguint la carretera cap a can Tries i en passar l'entrador, ja prenem a ma dreta el corriol que ens puja, sempre direcció nord, deixant la vall a la nostra esquerra, cap als Saiols, on fa un gir a nord-est per anar a trobar el camí que baixa de Pla de Solls. A la cruïlla, seguim a l'esquerra fins que trobem més amunt, la cruïlla que baixa del Mont. També seguim a l'esquerra, de baixada fins al coll de Joncanat, on fem parada per esmorzar.
Des del mateix coll, seguim pel camí cap a Lliurona (NO) que de seguida comença a davallar. Quan ja som a prop de la casa Espinau, els gossos ja ens senten i venen a rebre'ns, hem de deixar la pista i agafar un corriol que surt a la dreta, per evitar el pas per davant la casa, aquest corriol passa deixant la casa a sota a l'esquerra i ens porta a la collada d'Espinau.
Aquí seguim la pista direcció sud fins a la propera corba, on la deixem per seguir un corriol pintat en groc, que surt paral·lel a la pista, deixant-la a l'esquerra. Va seguint per sota la cinglera, deixant els puig de Malveí i Castellets a la part alta per la dreta (no els veiem), quan som proper a St. Miquel, trobem un primer baixant també cap a Beuda. Seguim recte fins a St. Miquel, sortint a la pista, on també hi ha el baixant que agafarem. Primer però, fem un puja/baixa fins a l'ermita de St. Miquel de Coma de Roure.
Retornem a la pista i agafem el corriol de baixada, ben fresat, trobant una cruïlla indicada a Sales de Llierca, seguim la nostra direcció sud de baixada. Quan ja som a la vora de can Ripoll, trobem un altra cruïlla, on hem de seguir de pujada primer direcció NE, i desprès va davallant cap a la font dels Rajolins, on encara hi surt aigua i el corriol de seguida va a sortir a la pista de can Grua (passem a la vora) i ja sortim a la pista a can Tries, on ja tanquem el cercle de la caminada i només ens queda seguir camí fins als cotxes. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Garrotxa. puig de Bassegoda, des de coll de Teia (Albanyà)

Aproximació per autopista fins a Figueres Nord, per desprès agafar la carretera a Llers i Albanyà, pujant uns 7 km. de pista asfaltada, dire...