dissabte, 29 d’abril de 2023

COLLA ISARD. Montseny: El Brull - Turó del Pou d'en Sala - coll Formic - El Brull

Avui, repetim estada la mateixa setmana pel Montseny, aquesta vegada amb els ISARD i  caminant per la vesant oest de la serralada.
Sortim des del Brull passant per Sant Martí i per la part de darrera, agafem la pista asfaltada, a l'esquerra i que puja en direcció NE cap a Les Escaletes. Trobem  un altra pista asfaltada que puja a la dreta on hi ha un cartell de "privat". Pugem, direcció E. i quan som a dalt, agafem la pista que surt a l'esquerra i més endavant la drecera amb fites que surt per la dreta, que rodeja el Puig Castellar. Quan som al altre costat, continuem seguint fites pel camí fresat que puja direcció NE, cap Els Esqueis i el Pla de la Castanyera, per continuar la pujada fins a la carena de la Serra de Font Pomereta. Continuem per la pista cap la dreta, direcció SE, per anar a parar a la Font Pomereta. Desprès continuem per la pista, que gira a nord, cap al Collet dels Trèmols. 
Més amunt, a la propera cruïlla, seguim pujant a la dreta i quan trobem la  corba tancada, agafem el camí que surt a l'esquerra (recte), que gira cap al est i desprès NE, i que ens portarà cap al Turó de les Dalles i el Turó del Pou d'en Sala. Aquests punts son un molt bon mirador cap a Viladrau, Sant Segimon (a la muntanya del davant), S. Miquel dels Barretons i més amunt, el Matagalls.
Desfem camí fins a sortir un altra vegada a la pista que havem deixat i ara, seguim a l'esquerra, on passada la propera corba, de seguida trobem la Cabana de Fontsavellar, a l'esquerra del camí. Seguim el camí i passem, força planejant, pel Turo de la Terma d'en Planes, continuant la vista cap a Matagalls i S. Segimon. Passem el Collet de S. Miquel i desprès seguim pujant direcció SE fins al Turó dels Esqueis i continuant cap al Pla de Cinc Sous, on poc desprès ja anem a sortir a la pista que va cap a S. Segimon, la seguim a la dreta i arribem al Pla d'en Besa, punt més alt de la sortida. Anem seguint i per la baixada del camí a Matagalls, adrecem fins a Coll Formic.
Des del mateix aparcament del Coll, agafem el camí senyalitzat direcció "El Brull", que va primer planejant direcció oest, per desprès baixar fent llaçades fins a la conca de la riera, on passem al altra vesant seguint el camí, que ens portarà cap a la Font de Faig (seca) i poc desprès a la capella Maria Mitjancera, situada la vora de la Fontdefaig. Aquí fem parada per dinar.
Continuem el camí i passem per sobre la CR la Morera i més endavant trobem el Cottolengo del Pare Alegre, La Castanyera. Seguim la pista asfaltada fins a la carretera, que travessem i agafem el corriol indicat que per sobre i en paral·lel, ens porta fins al Pla de S. Martí, on tanquem el cercle. Ara, només ens queda desfer camí fins al aparcament de El Brull.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada