20240118

BON PAS.- Garrotxa: Oix - Bestracà i tornada pel coll del Salomó - GR i el Seguer de Pera

Arribats a Oix, deixem els vehicles al aparcament al costat de la carretera, a sota l'església. Travessem el poble pel carrer que puja de l'església fins la part alta i seguint les marques grogues pugem cap a la carretera i travesant-la fem cap al Peirer.
Seguint camí arribem al Coll de Bestracà i anem seguint la pista per anar a l'ermita de Sant Andreu, que la tenim a la vista. En arribar-hi fem parada per esmorzar.
Després, enfilem el camí que puja fins a St. Julià i restes del castell de Bestracà, des d'on gaudim de la magnífica vista  que ens permet albirà, des del Pirineu, el Comanegra, Pic de les Bruixes i St. Marc, la cresta del Ferran, el Bassegoda. 
Quan ja hem gaudit de tot això i fet les fotos de rigor, fem el retorn de baixada pel mateix camí fins a l'ermita i el coll i en arribar-hi i girem a la dreta per una pista que ens porta a la Collada de Rabassa, on fem un descans, i d'aquí baixarem fins la carretera asfaltada que seguirem uns 200 metres fins al Coll Salomó. Aquí girem a l'esquerra per una pista que ens porta al Coll Sagordí. 
Girem a l'esquerra per la pista que ens portarà a passar per El Cortal (en runes i al costat amb una edificació nova) i després fins al Seguer de Pera, on el company Aureli hi troba una molt agradable sorpresa.
Després del Seguer de Pera, continuem pel camí fins trobar que les marques grogues ens fan girar per un petit sender que en forta pendent de baixada ens porta fins les Planes del Seguer travessant una boixeda, i després de passar la Riera d'Oix, altre cop un camí de boixeda en trams molt macos amb la molsa al boix i arbres però d'altres on s'acusa la sequera, que ens portarà fins a la pista de Toralles, a sota de Cal Quic.
Girem a l'esquerra, cap a Oix, travessem altre cop la Riera d'Oix i seguim aquesta pista, passant per el Forn (masía) fins que finalment, a l'alçada de la casa de Costejà ja trobem l'asfalt. Continuem fins davant del càmping La Soleia d'Oix i deixem l'asfalt passant per darrera del càmping per una pista que ens porta fins a Oix, per on passat al matí quan hem començat. Girem avall pel carrer de l'església fins als cotxes.
Molt bonica sortida amb un tram desconegut, a partir del coll de Rabassa fins a la pista de Toralles.



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: La Valleta - Puig d'Esquers - La Valleta

La sortida de Colla d'avui, ha estat condicionada per dos elements climatològics. Per un costat, la pluja que no estava prevista fins a ...