20151022

Llanars - Les Collades - Puig Moscós - Puig de les Agudes - Pla de Sant Joan - Llanars

Una bonica volta pels cims que hi ha a sobre de Llanars i Setcases.
Per no tenir que fer un bon tros de pista asfaltada al retornar a Llanars, deixem els vehicles al Pla de L'Illa, al costat de la carretera a Feitús i amb un altre cotxe tornem al punt de sortida, al mateix poble de Llanars.
Comencem a caminar pel carrer que hi ha al costat del hotel El Grebol, a l'entrada de Llanars. Al final del carrer, ja hi ha un pal indicador, que ens dirigeix cap a munt per una pista asfaltada. Desprès del primer revolt, hem de pujar cap a la dreta, per un camí barrat amb cadena, on hi posa "camí particular". El camí està marcat amb color blanc i verd i ens va pujant fins a dalt a una casa, anomenada el Solà d'Amunt. Cal ser respectuosos, doncs hi passem pel seu costat i es una propietat privada.
Al arribar a la casa, hem de girar a l'esquerra, direcció (N) i anar cap a dalt on hi ha la tanca, que passarem al altre costat. Anirem seguint les marques, pintades als arbres i a terra, a les pedres. El corriol, més amunt va girant a (O) i desprès a (NO). Passem per les Estibades i desprès el camí va planejant fins a trobar un filat que va pujant a la nostra dreta. L'anem seguint tota l'estona, i passem les Collades (cota 1.353), el Camp de les Bruixes (cota 1.404), Feixa d'en Toralles (cota 1.502), les Escollades (cota 1.519) i arribem al Coll Sobirà (cota 1.562), tota l'estona seguint el filat.
Aquí el passem al altre costat i passem per un pas amb tanca, Ara seguim un camí fresat, que va pujant cap al (NE) i anem a parar al Turò de Sant Joan i desprès al Pla de Sant Joan, on el camí s'ajunta amb el GR-11. Aquí hi ha l'opció de seguir al (N) per pujar al Puig Moscós -molt al abast- però decidim de seguir el GR que comença a girar cap al (NO), anant a parar a la Collada de la Fembra Morta (cota 1.728). Anem seguint el GR que passa vorejant el Puig Sistra i fem cap al Coll de Lliens (cota 1.864) i seguim pel GR uns 250 m. més enllà, pujant pel costat d'un filat. El passem al altre costat. El GR segueix cap al (O) pel Pla de les Bigues i natros, anem seguint pel costat del filat, fent pujades i petites baixades, fins arribar a dalt al Puig de les Agudes, punt culminant de la sortida (cota 1.976).
Desprès d'un petit descans, comencem a baixar, anant a buscar el filat, que anem seguint deixant-lo a la nostra dreta i més avall el creuem al altre costat, seguint el corriol baixem fins al Pla de Sant Joan - es el segon que passem -. Aquí deixem el filat i seguim baixant per una pista. El paratge, ha canviat des de la última vegada que hi vàrem ser. Han fet una neteja d'arbres i matoll i ara, està força net. Anem a buscar un corriol -que per les feines fetes, ha quedat esborrat - que ens permetrà de tallar la pista de baixada, fins a quatre vegades i arribar a baix a les Roquetes. Aquí com també veiem la pista més avall, decidim baixar al dret fins trobar.la i anem baixant pel camí, seguint el llom de la muntanya, fins arribar a baix a l'Illa, on ja trobem la pista asfaltada, que ens baixarà a la carretera de Feitús i uns metres més avall, direcció Llanars, ja trobem els cotxes.Sortida circular - es pot tancar, també, seguint a peu la carretera fins a Llanars.
Distància recorreguda          19,5 Qm.  
Desnivell acumulat               1.077 m.
Temps efectiu, caminant      5 h. 30'

Enllaç a la traça    http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=11172301

Enllaç al àlbum de fotos de Joan
https://drive.google.com/folderview?id=0B1mRjSAhNf7nRFdzTXdLTnJGTkk&usp=sharing

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS. Ripollés: Vallter - pic de la Dona - coll de la Geganta

Desprès de les caminades per l'Aran, aquesta setmana fem una sortida tranquil·la també tenint en compte la calor prevista per avui. Anem...