20160906

TMB - Etapa 3: Rifugio Elisabetta a Refuge Bertone

Dia 3. Avui, el temps es esplèndid. Es un dia per gaudir de la balconada per la Val Veni, tenint al altre costat
Sortim del refugi Elisabetta i anem baixant per la pista que hi arriba. Quan som al pla, anem seguint el camí (NE) i passem pel lac de Combal, on reflecteixen les Aiguilles Rouges du Brouillard. Seguim un tros més d'aquesta pista, que transcorre pel fons de la Val Veni i arriba fins a Courmayeur. Quan som més o menys a l'altura de la morrena del Glacier du Miage, agafem un sender a la dreta (SE). està senyalitzat cap a Courmayeur, passant pel refugi Maison Vieille.
El sender, comença a pujar ràpidament fins a uns 300 m., per situar-nos a la part superior de l'Arpe Vieille, petita cabana de pastors. Fem parada per descans i fotos.
Acabem de guanyar uns metres més de desnivell i ja estem al camí de la balconada a la part posterior del macís MontBlanc. Està indicat amb el nombre 2. Seguim la balconada (NE), i tant com anem avançant, tenim a la vista: le Glacier du Brouillard, l'Aiguille du Chatellet, l'Aiguille Croux, le Glacier de Fréney, l'Aiguille Blanche de Peuterey, l'Aiguille Noire de Peuterey, la part alta del MontBlanc.
Passem a la vora del lac Chécrouit, ple de vaques i al cap d'una estona ja arribem al refugi Maison Vieille, al Col Chécrouit, on aprofitem per dinar. Desprès, fem un bon descans, on alguns aprofiten per fer una migdiada asseguts a les gandules.
Continuem el camí indicat, nombre 2, cap al Plan Chécrouit i Courmayeur, primer direcció (SE) i desprès O, baixant un bon tros del que sembla una pista d'esquí, per desprès acabar de baixar peu un sender que passa dintre bosc, indicat com TMB, fins a baix al pla. Primer, passem pel Dolonne, un petit poblet a tocar de Courmayeur, per entrar desprès al poble, on fem una parada per degustar el gelatto italià i fer compres els guies. Travessem el centre del poble i pugem fins la part alta, on agafem el sender GR TMB que puja per la Val Sapin. Sortim del poble i anem passant encara per unes finques amb cases impressionants; finalment el deixem enrere i ja agafem una pista  i sender (nombre 42) que va pujant sense parar i fent força llaçades, fins al refugi Bertone.



Etapa 3
Distància recorreguda            20,7 KM.
Desnivell acumulat                 + 1.244 M.      - 1.464 m.
Temps efectiu, caminant        6 h. 18'

Enllaç a la traça                      http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=14761820

Àlbums de fotos:

Montse i Milio: https://goo.gl/photos/wafXKB1ufB6Ws4j69

Joan:
https://drive.google.com/drive/folders/0B1mRjSAhNf7nS3dwR2phQy1FaTQ?usp=sharing

Eduard: https://goo.gl/photos/nq5zC7UBXmprt1Zm8

Mercè:  https://goo.gl/photos/XU25WasV4DNajWdT8

Jordi: https://drive.google.com/drive/folders/0B-jEHAz5MVqPOWZQcGo4NGwyT3M

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...