20160909

TMB - Etapa 6: Arpette (Champex) - la Fenêtre d'Arpette - Trient

Dia 6. Sortim del Relais d'Arpette, començant a caminar per una pista que passa a sender, i que anirà fent tot el recorregut a la Val d'Arpette.

Anem caminant per aquest preciós paratge, fent el llarg recorregut de la vall i anant guanyant desnivell fins a la part final on tanca el circ. Tenim a la nostra esquerra la Pointe des Escandies i a la dreta le Someceon du Dru; al mig la enforcadura de la Fenêtre d'Arpette. Ens hi anem enfilant, seguint el sender que puja fent llaçades, cada cop més tancades tant com ens hi anem acostant, entre blocs de pedra. .
Finalment, culminem els 2.665 m. del pas. La vista, espectacular a les dos valls; la que hem pujat (Arpette) i la del altre costat que baixarem, la del glacial i riu Trient.
Desprès de les fotos i contemplar tot el nostre entorn, emprenem la baixada, poc a poc, el primer tram que te una gran pendent amb molt bloc de pedra i cal anar amb compte. Tal com anem baixant, se'ns va obrint la Glacière du Trient i a sobre, le Plateau du Trient. Quan ja hem baixat aquest primer tram amb més dificultat, un poc més avall, trobem una cabana de pedra, feta pels caçadors, on ens parem a la vora, per dinar. Es un gran espectacle, el del Glacière, que tenim al davant nostre durant tota l'estona.
Desprès del descans, seguim la baixada fins a baix la vall i entrem ja dintre a bosc. A la poca estona, trobem una petita cantina on venen begudes i gelats molt bons, es diu Vésevey. Aprofitem per provar aquests gelats (realment bons) i desprès del descans, seguim el sender de la Bisse de Trien. Es un camí que recorre un canal de reg, construït pels agricultors de la regió al any 1895, per portar l'aigua de la glacera de Trient al Pass de Forclaz en una primera fase i més tard a altres llocs de la vall. Es un recorregut, que te panells informatius i interactius, donant explicació de com funcionava. Actualment, ja no te aquest us, doncs hi ha més facilitat en captar l'aigua d'altres maneres, però va funcionar per donar aigua, fins al any 1970. Està  ben conservat i encara hi fan baixar aigua.
El seguim una bona estona, fins que trobem un pal indicador, amb un sender que baixa per l'esquerra, amb la indicació: Trient - Le Peuty. Anem seguint aquest sender fins arribar a Trient, al nostre allotjament.



Etapa 6.-
Distància recorreguda          16 km.    
Desnivell acumulat               + 1.048 m     - 1.388 m. 
Temps efectiu, caminant      7 H 10'

Enllaç a la traça                    http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=14764289

Àlbums de fotos

Montse, Imma i Milio: https://goo.gl/photos/5XcxogBgtpVAsCNq5

Joan:
https://drive.google.com/drive/folders/0B1mRjSAhNf7nSkdRbFV4OFlzRTA?usp=sharing

Eduard: https://goo.gl/photos/VQ9ggoV715XaCh5K8

Mercè: https://goo.gl/photos/VxvvfJJ2W3BoVAd86

Jordi: https://drive.google.com/drive/folders/0B-jEHAz5MVqPbGlPUVBkUDdJc1k


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...