20160907

TMB - Etapa 4: Refuge Bertone a Refuge Elena

Dia 4. Sortim del refugi Bertone, amb molta boira que ens envolta. Durant una bona estona, no podrem aprofitar la balconada que tenim, però al cap d'unes 2 hores, ja es trenca i podrem gaudir del gran espectacle de la natura.

Sortim del refugi, pujant direcció nord i salvant un desnivell d'uns 60 m., passant pel costat les proteccions per les allaus. Continuem, girant cap al (NE), seguint el sender indicat nombre 1, al refugi Bonatti i TMB rif. Elena.
Enfilem el balcó al macís del MontBlanc, per sobre la Val Ferret i movent-nos al voltant de la cota 2.000. Al principi, encara amb boira, però ràpidament es va destapant i ens permet gaudir: primer de tota la Val Veni, que hem deixat enrere, deixant-nos una vista impressionat al MontBlanc (la part alta)i El Mont Maudit. Al davant nostre, La Punta Helbronner (estació del telefèric), le Glacier du Géant, la Dent du Géant, les Grandes Jorasses i a sota nostra, la Val Ferret. 
Arribem al rifugio Bonatti, on aprofitem per dinar, descans i quedar profundament abstrets, de tot l'espectacle que ens ofereix la natura al davant nostre, des de aquest indret privilegiat.
Continuem pel sender indicat TMB rif. Elena, fent balconada i admirant l'Aiguille de l'Évêque, le Glacier de Frébouze, le Petit M. Greuvetta. Quan des de on som, veiem el final de la pista que recorre tota la vall, on hi ha una hostatgeria, zona d'aparcament i pic-nic, tirem per un sender que baixa fent llaçades cap a baix la vall i que va a sortir a aquest lloc.
Ara, hi ha dos alternatives, agafar un sender que puja cap al refugi més ràpid i que surt a la dreta de la pista, ó seguir la pista que es més llarga i també hi fa cap. Mentre pugem per la pista, encara podem contemplar les Monts Rouges du Triolett i le Glacier de Pré de Bar, on sentim un despreniment, quan som a la vora. Tenim també una vista fantàstica del Mont Dolent. Finalment arribem al refugi.
Aquesta nit, desprès de sopar, els nostres guies ens tenen preparada una sorpresa a tot el grup i ens inviten a compartir dues "grolla de l'amistat", típica de la Val d'Aosta i que ens fan passar una estona molt agradable. Moltes gràcies en nom del grup, Elodie i Philippe.



Etapa 4
Distància recorreguda         16,7 km.
Desnivell acumulat               + 666 m.    - 574m.
Temps efectiu, caminant      5 H. 24'

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...