20190312

BON PAS.- Vall d'Aran. Raquetes. Llacs de Baciver

Aquest any, hem decidit d'anar a fer raquetes a la Vall d'Aran. 
El viatge, també el fem amb Minibuses Pacheco, acompanyats pel Ramon.
La nostra base dels 3 dies que hi estem, es el Hotel Lacreu de Salardú. Els seus propietaris, ens fan una estada tant agradable, que sempre recomanaré aquest lloc per fer una estada.
El primer dia, amb un temps molt bo, decidim de fer la sortida des del aparcament de l'Orri a Beret, dirigint-nos fins als llacs de Baciver.
Comencem a caminar, de pujada i direcció sud-est, seguint unes traces que hi ha al mantell de neu. La neu, es prou dura per poder caminar sense raquetes. Més o menys, segueix la direcció del camins que al estiu estan perfectament definits però ara, només cal tenir clara la direcció on vols anar i pots passar per on vols. La ascensió es continuada. Quan ja arribem a una zona més plana, ja veiem a baix a la dreta, el pla cobert de neu, perfectament definit del estany de Borèn. 
Seguim pujant i fem un gir primer cap al est i desprès, quan tornem a planejar, cap al nord, per dirigir-nos als estanys de Baciver. Passem per sobre de dos d'ells i fem la volta al circ, per sota el Tuc de Baciver, el Pas de la Ferradura i el Tuc de Marimanha, seguint camí de baixada, ara direcció sud fins al orri de Baciver, on girem de baixada cap a nord-oest. Més avall, trobem l'estany de Borèn, passant per sobre fins a la presa i desprès agafar el tram de més pendent de baixada fins a trobar les pistes d'esquí, i pel seu costat, arribar al aparcament.


Mapa editorial Alpina. Vall d'Aran.
Enllaç a la traça  https://es.wikiloc.com/rutas-raquetas/2019-03-12-01-llacs-baciver-34271345

Ruta circular
Distància                11,8 km.
Desnivell                 540 m.
Temps caminant     4 h. 30'

fotos Milio            https://photos.app.goo.gl/2A3Z5GjyrfxwWSZJ6
Montse                 https://photos.app.goo.gl/QxQPnBzV5H6j8sax7
Varies watshapp https://photos.app.goo.gl/nPBpst1tDBdUiCFi9
Mercè                   https://photos.app.goo.gl/NYa7FMwLmCWaC4Qr9

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Garrotxa. puig de Bassegoda, des de coll de Teia (Albanyà)

Aproximació per autopista fins a Figueres Nord, per desprès agafar la carretera a Llers i Albanyà, pujant uns 7 km. de pista asfaltada, dire...