20190427

C.E. L'ISARD.- Tavertet- Puig de la Força (o Fossa) - Lleixes de Balà - Tavertet

Una molt bona diada pels cingles de Tavertet i les Lleixes de Balà. NO APTA PER CAMINANTS QUE TINGUIN VERTIGEN.


Deixem els cotxes al aparcament habilitat a l'entrada del poble. Te un cost de 1 € diari. Comencem a caminar entrant al poble i trenquem per la dreta al carrer de Jaume Balmes que seguim fins a la sortida al altre costat de poble. Seguim direcció sud oest, per la pista que va cap a la cinglera. L'anem seguit fins a una cruïlla, on fem un gir a l'esquerra (SE) per aproximar-nos al costat de la cinglera, a la vessant del pantà de Sau, direcció a Mas Castell. 

Passem pel costat del pujant de la Canal de Castell (que ve des de baix al pantà, pel GR 2 i per aquest camí puja fins a dalt la cinglera),  i continuem pel camí,  arribant al mirador que hi ha. Seguim, fins arribar al pal indicador que hi ha a l'esquerra de la pista, que ens anuncia el baixant cap al Puig de la Força.

Baixem pel corriol, passant per la Bauma dels Moltons, i una vegada arribats al coll, pugem cap al Puig de la Força per gaudir de la vista al pantà de Sau i també cap al cingle de Sant Cília.

Fem la tornada al coll, seguint el camí que fa la volta al Puig, a ran de cinglera. Quan arribem al coll, agafem el corriol que baixa per la vessant oest, primer direcció nord en forta pendent, per desprès girar primer al oest i desprès al SO. El corriol es ben fresat i ens baixa ràpidament, fins arribar a una pista. 
Cal estar molt atent a aquesta baixada, perquè s'ha obert un nou camí (per on hem baixat) que bifurca des de uns 180 m. de distància des que hem començat a baixar, i que segueix direcció oest tota l'estona, però més dret que el que baixa seguint cap al SO. Es més estret encara aquest corriol i molt "senglaner", que també va a parar a la primera pista. ACONSELLO DE SEGUIR EL QUE DEIXO MARCAT EN BLAU AL MAPA AMPLIAT D'AQUEST TRAM i al arribar a baix la primera pista, cal anar uns 30 m. a la dreta i agafar el corriol on hi trobareu algunes fites i que us baixarà fins al camí, que es una segona pista a prop de l'aigua del pantà.
Seguim uns 120 m. a la dreta direcció N d'on hem anat a parar a la nostra baixada i desprès comencem a baixar per un corriol molt perdut per dintre bosc un centenar de metres fins arribar a una segona pista que ens baixarà a prop del aigua del pantà, on trobem el camí. Anem seguint direcció nord fins que la pista es converteix en corriol que ens porta fins al riu, a la cua del pantà. Travessem el riu i comencem a pujar per un camí de forta pendent, però amb moltes llaçades que ens permet guanyant altura ràpidament. Quan ja estem a uns 630 m. d'altura, arribem a un punt on el camí que pugem es bifurca a dreta i esquerra, on hi ha una fita grossa (a partir de aquí ja trobem marques de color grog). 
Degut que ha estat forta la baixada de l'altra cinglera, una part del grup decidim de no pujar al Morro de l'Abeia i anem seguint a la dreta cap a la lleixa de Balà, a marxa lenta. Els altres, segueixen a  l'esquerra, cap al pujant del morro d'Abeia, una altre mirador sobre el pantà i la cinglera de l'Abeia. Desprès de pujar-hi, desfan camí fins aquest punt, i ens seguiran. 
El camí va resseguint tota la cinglera i en algun tram està força perdut, per arbres caiguts. Anem passant i la nostra referència ha de ser, no allunyar-nos molt de la paret. Finalment fem cap al pas de les escales (hi ha unes escales metàl·liques agafades a la paret) i cal baixar uns 6 metres, fins a un altra lleixa. La seguim fins arribar al salt del Molí Bernat. Aquest últim tram, la senyal del gps es perd força sovint. Quan arribem al Salt, hi passem per dintre la balma. Seguim el camí direcció SE cap al baixant de Les Tunes, on ens agrupem tota la Colla, i amb forta pendent i fent llaçades, pugem directament a on hem començat a caminar sortint del poble de Tavertet, i ja només ens queda arribar als cotxes.






Sortida circular

Distància                11,5 km.
Desnivell                 775 m.
Temps caminant    4 h. 50'

Enllaç a la traça: (Advertiment. La zona propera al Salt del Molí Bernat, està rectificada, degut a que per la pèrdua de senyal al GPS, hi havia distorsions).

https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/2019-04-27-tavertet-35830894

Fotos Milio    https://photos.app.goo.gl/PtmjDEJZ9vGJoyDK7

Montse          https://photos.app.goo.gl/pM2kN1j87T5636cg7
Núri               https://photos.app.goo.gl/1DU1MhUmdqXCvASv7
Mercè            https://photos.app.goo.gl/TJ4gWdYrthTw91hu8

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Garrotxa. puig de Bassegoda, des de coll de Teia (Albanyà)

Aproximació per autopista fins a Figueres Nord, per desprès agafar la carretera a Llers i Albanyà, pujant uns 7 km. de pista asfaltada, dire...