20190718

BON PAS.- Brull - Turó del Pou d'en Sala - Coll Formic - Brull

Avui, els del BON PAS, tornem cap al Montseny per caminar per la vesant oest de la serralada.
Comencem a caminar des de El Brull passant per Sant Martí. Per la part de darrera, seguim uns metres la carretera i de seguida girem a l'esquerra per la pista asfaltada. Puja en direcció NE cap a Les Escaletes. Trobem a la dreta un altra asfaltada que puja a la dreta on hi ha un cartell de "privat". Entra a una zona urbanitzable. La seguim pujant, direcció E. i ja quan som a dalt, agafem la pista que surt a l'esquerra i més endavant la drecera amb fites que surt per la dreta, que rodeja el Puig Castellar. Quan som al altre costat, continuem seguint fites pel camí fresat que puja direcció NE, cap Els Esqueis i el Pla de la Castanyera, per continuar la pujada fins a la carena de la Serra de Font Pomereta. Continuem la pista a la dreta SE, per anar a parar a la Font Pomereta i seguim per la pista que gira a nord, cap al Collet dels Trèmols. Més amunt, a la propera cruïlla, seguim pujant a la dreta i a la propera corba, agafem el camí que surt a l'esquerra, que gira cap al est i desprès NE, i que ens portarà cap al Turó de les Dalles i el Turó del Pou d'en Sala. Aquests punts son un molt bon mirador cap a Viladrau, Sant Segimon (just al davant), S. Miquel dels Barretons i més amunt, el Matagalls.
Desfem camí fins a sortir un altra vegada a la pista que havem deixat i ara, seguim a l'esquerra, on passada la propera corba, de seguida trobem la Cabana de Fontsavellar, a l'esquerra del camí. Seguim pel camí i passem, força planejant, pel Turo de la Terma d'en Planes, continuant la vista cap a Matagalls i S. Segimon. Passem el Collet de S. Miquel i desprès seguim pujant direcció SE fins al Turó dels Esqueis i continuant cap al Pla de Cinc Sous, on poc desprès ja anem a sortir a la pista que ve de Coll Formic cap a S. Segimon, la seguim a la dreta i arribem al Pla d'en Besa, punt més alt de la sortida. Anem seguint i per la baixada del camí a Matagalls, adrecem fins a Coll Formic.
Des del mateix aparcament del Coll, agafem sota la fageda, el camí senyalitzat "El Brull". Primer planejant direcció oest, per desprès baixar fent llaçades fins a la conca de la riera, on passem al altra vesant seguint el camí, que ens portarà cap a la Font de Faig  i poc desprès a la capella Maria Mitjancera, situada a la vora de la casa Fontdefaig. 
Continuem el camí, passant per sota la casa i anem a parar a la CR la Morera. El camí passa per sobre, a la zona que tenen destinada per aparcament. Més endavant trobem el Cottolengo del Pare Alegre, La Castanyera. Seguim la pista asfaltada fins a la carretera, que travessem i agafem el corriol indicat que per sobre i en paral·lel, ens porta fins al Pla de S. Martí, on tanquem el cercle. Ara, només ens queda desfer camí fins al aparcament de El Brull.


mapa editorial Alpina. Montseny
enllaç a la traça https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/2019-07-18-01-el-brull-turo-del-pou-den-sala-collformic-fageda-seca-serrad-38917248 

Sortida circular
Distància                  18,9 km.
Desnivell                  725 m.
Temps caminant     5 h.20'

Fotos Mercè:           https://photos.app.goo.gl/W3tpDEdsDBNVzjcRA

Toni i Milio:             https://photos.app.goo.gl/YmvLucLVkiEGJynd7

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...