20190724

BON PAS.- C. Daió -Les Pedrisses - Torrent Font Negra - Daió

Aquest dimecres, sortim des de la Central de Daió i seguim el GR direcció a Coma de Vaca, fins arribar a les Ribes. A aquest lloc hi ha un cartell metàl·lic indicant zona de càrrega de helicòpter. Cal agafar el camí que puja per l'esquerra direcció NO, passant per les Collades, més amunt travessem el canal d'aigua que va a Daió, seguim amunt per camí fressat. Quan arribem a la Coma, el camí està marcat amb fites de referència que anirem seguint fins a dalt Les Pedrisses.
Seguirem el camí del Enginyers, direcció nord (cap al alberg Pic del Àliga) i quan arribem a l'alçada del torrent de Fontnegra (un poc abans de fer l'angle recte del camí) tirem pel dret cap al torrent, fins a les fonts. Desprès anem baixant, sense camí definit pel costat del torrent i veient els espectaculars saltants d'aigua. Anem a sortir a la via del cremallera, que seguim cap a l'esquerra (de baixada), fins a trobar un pont de la via. La deixem a la nostra dreta i baixem a trobar el camí de Núria, que ara seguirem, passant el salts de la Cua de Cavall i el del Sastre. Ens parem a dinar a la balma de Sant Rafel i seguim avall fins al pont. Sense passar-lo, seguim per l'esquerra direcció est per sota les Roques de Totlomón i passada la tartera de la Rata, comencem a baixar direcció sud, passant el serrat del Casteller i baixar fins al riu, al costat del pont de Daió.
Cal fer dos observacions: Avui, per misteris de la ciència (Americana) els gps, han perdut senyals a diversos indrets i han sortit de camí. No té importància perquè als llocs on ha passat, el camí es ben definit. Inexplicablement, l'alçada que registra el wikiloc, tampoc es correcta. L'altra, es que el temps de la pujada a Les Pedrisses, es superior al normal, degut a que hem anat molt poc a poc per afavorir la recuperació d'un defalliment.



Mapa editorial Alpina. Puigmal

Sortida circular
Distància                13,4 km-
Desnivell                 910 m.
Temps caminant    5 h. 35'

Fotos Mercè           https://photos.app.goo.gl/N5NFe9XBmNwGaivu9

Milio                        https://photos.app.goo.gl/gfMWKCg1vKDWJsY38

Colla Bon Pas        https://photos.app.goo.gl/d4yQUL2mbSni2QGU6      


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...