20190711

BON PAS.- Serra d'Ensija: Gallina Pelada

Aquest dijous, amb una bona previsió de temps, ens en anem cap al Berguedà. Fem l'aproximació per Saldes i una vegada passada la cruïlla al poble, seguim fins a trobar-ne un altra a l'esquerra, indicada cap a Vallcebre i Serra d'Ensija. Agafem aquest desviament i anem pujant, passant a la vora de la Pleta de la Vila (àrea recreativa). Seguim pujant aproximadament un quilòmetre, fins a trobar un espai on es poden deixar varis cotxes i que per la dreta, surt un camí indicat cap al refugi d'Ensija, que al seu començament està equipat amb esglaons de fusta.
Comencem a pujar per aquest PR-C 79, que en pujada continuada, ens porta fins al Pla Gran, situat a sota la carena de la Serra. Aquí, girem a la dreta per anar cap al refugi d'Ensija. Hi passem a la vora i seguim camí cap a la Gallina Pelada. La vista, tota l'estona cap al Pedraforca, la serra de Moixeró, la de la Moixa, i la del Cadí.
Fem baixada, per emprendre la carena de la serra i ara deixem el refugi per sota nostre, a l'esquerra. Ens arribem a la Creu de Ferro i girem cap al Pla d'Ensija per començar a pujar al Serrat Voltor. 
Ara, fem el retorn per la part del seu darrera, donant-li la volta mentre anem baixant de cota, per retornar al coll des d'on hem començat la pujada. Aquí, girem a la dreta i comencem a baixar seguint les marques del PR-C 79, pel barranc de les Llobateres, fins a trobar la carretera a Vallcebre. Ara, pel seu costat, la seguim baixant cap a l'esquerra, fins a trobar el punt on hem deixat els cotxes.


mapa Editorial Alpina. Rasos de Peguera

sortida circular
Distància                  11, 7 km.
Desnivell                  852 m.
Temps caminant     4 h. 36'





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: La Valleta - Puig d'Esquers - La Valleta

La sortida de Colla d'avui, ha estat condicionada per dos elements climatològics. Per un costat, la pluja que no estava prevista fins a ...