20190704

BON PAS.- Val d'Aran: Vall de Conangles i Estanh de Rius i Estanh Rodón

Avui per fi, tornem a tenir un bon pronòstic de temps i decidim de fer la sortida prevista. Deixem l'hotel La Creu i amb el bus ens dirigim a la boca sud del túnel de Viella. Aparquem al aparcament del Hospital i farem la volta per la vall de Conangles i estarem al Estanh de Rius i també al Rodón.
Comencem caminant, des de Santa Quitèria seguint el GR 11 direcció est. El camí està indicat. Aviat hem de travessar el riu que baixa del estanh Rodón i desprès entrem al bosquet des Faus. Realment sembla un bosc encantat i es una meravella veure la combinació dels verds que formen els faig i avets i la frescor que s'hi respira. Anem seguint el camí de pujada ben fresat, fins que ens apropem a la conca de la vall i trobem un arbre mort. Aquí, el GR segueix pujant i gira a nord primer, per més amunt fer-ho a nord-oest. Cal estar atents perquè més amunt el camí segueix en la direcció NO, però ja hi veurem una creu al terra, pintada sobre una pedra. Aquí el GR gira 45º a la dreta, direcció nord-est i segueix pujant fins a dalt al Pòrt de Rius. Aquí tenim a sobre nostre a l'esquerra, el Tuc de l'Escaleta i a la dreta el Tuc de Conangles. Seguim i al poc, ja veiem el estanh de Rius al davant nostre. Anem seguint, deixant-lo a la nostra dreta fins a trobar un mirador amb una gran roca, on fem parada per contemplar aquesta meravella de paisatge que tenim al nostre voltant.
Desprès, deixem el GR i agafem el camí que puja en suau pendent direcció oest per la coma, fins arribar al collet del Estanh Rodón. Aquí, si que cal fer una bona parada, per poder gaudir de tota la visual que tenim al nostre voltant i a baix al davant nostre, l'estanh Rodon.
Fem la baixada i ens arribem fins a l'estació meteorològica. Deixem el paratge, i comencem a seguir el camí que va baixant pel costat de la sortida del llac. Anem baixant i aviat ja som a la part alta de la vall de Conangles. El recorregut, de baixada va resseguint la vessant de la muntanya fins a tancar el camí per on hem pujat i continuar-lo tot de baixada fins al Hospital, on ens espera el bus.



Mapa editorial Alpina. Val d'Aran
Enllaç a la traça https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/2019-07-04-01-estanys-rius-i-redo-a-prop-de-vielha-38441111

Sortida circular 
Distància                11,8 km.
Desnivell                 859 m. 
Temps caminant    6 h. 12'

fotos Milio      https://photos.app.goo.gl/Svt2fzUis5pWvtENA

Joan https://drive.google.com/drive/folders/1wMGgeBnPqfeGJjHvDgyBQzi3vcKYYvn9?usp=sharing

Mercè              https://photos.app.goo.gl/t32Njd8Sw8ki3bnP6 

Montse            https://photos.app.goo.gl/EhfFvu6CYqa61SsF9














Fotos Bon Pas. varies.   https://photos.app.goo.gl/q5WJLPrNbNewUwp46

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...