20190703

BON PAS.- Vall d'Aran: Bosc de Carlac

Ahir, desprès de la mullada final i vistes les previsions per avui, que tornen a donar aigua a primera hora de la tarda, vam decidir de no fer el Montardo i canviar-ho per una matinal i desprès dinar a un restaurant.
A proposta d'en Pere, que ja ho coneixia, anem fins a Bausen, on aparquem el bus i anem a veure la tomba de Teresa (amb història inclosa) i aprofitar la vista que hi ha de la vall i muntanyes al voltant. També farem la volta al bosc de Carlac (fageda). Cal dir, que avui ens acompanya durant tota la sortida en Ramon, ben equipat per fer muntanya.
Des del aparcament a l'entrada del poble, comencem a caminar pujant per una escalinata fins a l'església de St. Pere i seguim pel seu darrera el carrer Major direcció est, i ens porta fins a l'ermita de St. Roc. Quan hi arribem, en lloc de seguir el camí, el deixem decantant-nos per la dreta i en suau pendent de pujada i desprès una petita baixada fins a trobar la tomba de Teresa. Llegim la seva història i anem al mirador de Bausen. Desfem camí fins a St. Roc.
Ara seguim el CR que va planejant i gira cap al nord-est primer, i desprès comença a pujar direcció nord-oest per entrar al bosc de Carlac. Es tracta d'una fageda molt bonica, amb dos baixants d'aigua. Al ser bosc de faig, es manté l'ambient fresc i fa de bon caminar en un dia calorós. Desprès d'aquesta pujada, el camí va planejant i arribem al pont de fusta per passar la riera de Bords. Al altre costat, segueix planejant fent un gir al nord i aviat torna a fer pujada, arribant a un punt on gira 45º i segueix pujant direcció sud fins arribar al punt més alt de la sortida. Desprès de pujar aquesta -era Costa des Tucs-, fem un petit descans i comencem la baixada. 
Aviat tornem a passar la riera de Bords per cota més alçada d'on ho hem fet abans, per un altra passera de fusta. Desprès el camí va girant a sud-est i ens porta fins al coll de Pan. A partir d'aquest punt, la baixada agafa direcció sud i el camí ens porta a vora les bordes de Sacrotz. Quan ja les hem passat, el camí gira cap al est, per entrar novament al poblet de Bausen, on tenim el bus. 
Cal dir, que hem encertat de fer el canvi de sortida prevista, perquè avui havent dinat, torna a caure una bona tempesta d'aigua.



Mapa editorial Alpina. Val d'Aran
enllaç a la traça  https://es.wikiloc.com/rutas-a-pie/2019-07-03-01-bosc-de-carlac-38429355

Sortida circular      
Distància                 8 km.              
Desnivell                 387m.
Temps caminant     3 h. 30'

fotos Milio   https://photos.app.goo.gl/TmbBrpUu6no6Ecvk6

Joan  https://drive.google.com/drive/folders/12Yc1c1kDrrHHegWWUUq1FfEbA-FwmP5I?usp=sharing

Montse        https://photos.app.goo.gl/pQ8HebbXfzsBnb7w6

Mercè          https://photos.app.goo.gl/hUwKPCgPjbPb12uH9


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...