20190702

BON PAS.- Vall d'Aran: Estany de Montoliu i Tuc de Maubèrme

Un any més, i ja en van quatre (com passa el temps....), ens hem desplaçat a la Vall d'Aran amb bus i conductor Ramon Pacheco. En Ramon, ja es un més a la Colla. 
Com sempre, ens allotgem al Hotel La Creu, de Salardú. No em cansaré de explicar com de bé, ens hi fan trobar la família Sastrada. En Xevi, la Pili, la senyora Marina i el equip humà del hotel, fan bo el seu valor d'empresa: fer-nos sentir com a casa.
Dit això, a dia d'avui hem contractat taxis 4 x 4 perquè ens facin la pujada per tota la vall del Unhòla, fins a la cruïlla del camí al lac de Montoliu. Iniciem la travessa, seguint el camí que amb bona traça ens va pujant fins al llac.
Quan hi arribem al peu del llac de Montoliu, tenim a la nostra esquerra la majestuositat del Maubèrme, al davant per sobre el llac el Pòrt d'Urets (camí que passa a França), més al est el Tuc der Òme i encara més a la dreta, el Tuc de Montoliu.
Continuem la pujada al Maubèrme, direcció NO per les Pales de Montoliu, assolint el coll de Maubèrme. A la nostra esquerra, queda el Tuc des Crabes. Seguim pujant cap al NO fins arribar a un replà on hi ha un altre petit llac i on de seguida trobem el GR que seguirem a la baixada. Natros, hem de continuar el camí que sense deixar de guanyar alçada, dona la volta cap a la part del darrera del Tuc i entre diagonal primer i desprès en llaçades curtes de forta pendent per la canal, ens porten fins a dalt el cim. 
Tenim a la vista al  nord-oest, els estanhets de Maubèrme i l'altiplà de Liat i el estanh Long de Liat. Cap al est, el tuc de Barlonguera (es troba al sobre de Montgarri). Al sud, tenim al peu, el llac de Montoliu i més al sud el Tuc de Parros i al fons l'Aneto i Maladeta.
Desprès de delectar-nos amb aquesta vista tant privilegiada, emprenem la baixada fins a trobar el GR, que seguirem cap al est, passant sota les pales del Maubèrme, anant a sortir al Pòrt d'Urets, on seguirem cap al sud-est passant per les mines d'Urets i per sota el Tuc de Montoliu. Deixarem el GR, agafant en suau pujada un camí direcció sud, que ens portarà fins al coll de Montoliu, on seguirem de baixada, direcció est, el camí que va paral·lel al riu Vernatar fins a la cabana deth Horcalh. El camí gira cap a sud planejant fins a sortir a la cabana de Parros, on ja trobem la pista a Montgarri, que seguirem en direcció sud fins al aparcament de Pla de Beret, on ens espera el bus Pacheco. Destacar, que durant aquesta baixada, hem caminat més de dues hores sota una intensa pluja i pedregades, que han dificultat i retardat la marxa.



Mapa editorial Alpina. La Val d'Aran
enllaç a la traça  https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/2019-07-02-01-llac-de-montoliu-i-tuc-de-mauberme-38385624

Sortida de travessa
Distància                    19 km.
Desnivell                 + 963 m.  i   - 1.178 m.  
Temps caminant       6 h. 50'

fotos Joan https://drive.google.com/drive/folders/1V1bVwMmz-_bNf9o4GwFjxVAyYGi_tvoS?usp=sharing


Milio       https://photos.app.goo.gl/jKBHhERhjcBp85pu5

Montse  https://photos.app.goo.gl/H9ixbwmZmoXh3XQR9

Mercè    https://photos.app.goo.gl/hRMJJMuoNCa7auTS6


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...