20210910

Tour al OBERLAND BERNÈS. Sisena etapa: Stechelberg - Kleine Sheidegg - Grindelwald

Ruta guiada per Cairn Treking, https://www.cairn-trekking.es/, organitzadora d'aquest Tour.


Comencem la diada amb un dia se boira i plujós, fent un transfer a un punt situat desprès de passar el càmping Breithorn, amb indicació a Brech Wengernalp Wengen. 
Passem pel camp herbat de la vall, fins a peu d'una cascada. El camí puja per la dreta i ràpidament guanya alçada, salvant les parets de la cinglera. Tenim a la vista, la vall i el poble de Lauterbrunnen. Desprès, baixa a trobar el riu un altra vegada, passant un pont per sobre l'engorjat. Continuarem, de pujada continuada fins a trobar primer un petit refugi (Stalden, cota 1665m) i desprès fem cap a una pista, per on seguirem una bona estona planejant. Estem a l'alçada (al altre costat de la vall) de Mürren.
Quan som a la pista, el cel comença a obrir i ens permet veure la gran glacera Giessengletscher i el Jungfrau, entre núvols. Passem pel coll Mettlenalp (1725 m) i desprès fem cap vora de l'estació de tren de Wengernalp. A partir d'aquí seguim la pista direcció nord est, paral·lela a la via del tren (en veiem passar algun) , que ens portarà fins al coll Kleine Scheidegg. Abans d'arribar-hi, fem parada per dinar i aprofitar per veure l'espectacle (entre núvols) que tenim al davant nostre: Jungfrau (4158 m), el Sphinx, un observatori a 3571 m, (situat a prop de l'estació superior de Jungfraujoch i comunicat des de l'estació per mig d'un ascensor interior), l'estació Jungfraujoch, el Mönch (4107 m) i el Eiger (3970 m).
Desprès, seguim fins a Kleine Scheidegg i comencem la baixada per la pista, que més avall deixem (fent un xic de volta) per tornar-hi i seguir-la avall (traspassant la via del tren alguna vegada). Passem per Alpiglen, un refugi estratègicament situat (hi passa el tren), per gaudir del Eiger. Continuem la baixada fins  al costat del riu, a Grindelwald. Allà ens espera el transfer, per pujar-nos fins al Naturfreunde Hostel, situat a la part alta de Grindelwald, al altre costat de la vall.


Sortida de travessa

Distància                     17,9 km.
Desnivell positiu         1.431 m.
Desnivell negatiu        1436 m.
Temps caminant          6 h. 32'





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...