20230608

BON PAS.- Garrotxa. El Puigsacalm pels Tossells, tornada pel pas i camí dels Burros i Font Tornadissa.

Deixem els cotxes a coll de Bracons, començant a caminar pujant la paret de roca que hi ha al lateral de la corba de la carretera. Seguim el GR pujant fins que trobem l'indicador cap als Tosells, per on seguim. Passem la roca del Corb i desprès tirem amunt primer pel Tosell Petit i desprès assolim el Tosell Gros, tots dos equipats amb cadenes i bones preses.
Seguim cap a la collada Fonda i el pla del Faig Gros i un poc més enllà, ja tenim a la vista el pas d'entrada cap al Puigsacalm. Passem cap als Clivillers i seguim    fins al coll, on emprenem la pujada dreta cap a dalt al Puigsacalm. Ens hi parem poca estona degut al vent molest i fresc que hi bufa, per seguir cap al puig dels Llops, on fem parada per esmorzar.
Després del descans, comencem la baixada direcció nord, inicialment pel camí d'en Claudi i a la primera cruïlla seguim baixant a la dreta, pel camí dels Irisais. El terreny és moll i relliscós i cal anar en compte hi ha un pas equipat, sense dificultat i en algún altre lloc, cal anar amb més compte. Finalment arribem al coll de Joanetes.
Al coll hi ha la cruïlla per anar cap a l'esquerra direcció nord (Olletes, Sta. Magdalena, camí dels Matxos, Salt de Sallent) o a la dreta direcció sud, que és el que agafem, per seguir cap al Pas dels Burros i el camí dels Pas dels Burros, que ens pujarà finalment al collet de Clivillers, desprès d'haver pogut gaudir vistes espectaculars a la vall d'en Bas, Joanetes i serra de Llancers.
Des del coll de Clivillers desfem camí fins al Ras de les Civaderes (entrada cap al Puigsacalm) i de baixada i direcció NO anem al collet del Ferrer per baixar primer direcció oest i desprès sud, en pendent més pronunciada a la font Tornadissa. Seguim de passada per la font fins a trobar l'indicador per on passa el GR 151.1 que seguim direcció a Bracons, passant la collada de St. Bartomeu, la cruïlla per on hem anat cap als Tosells al matí i finalment arribar al coll de Bracons, als cotxes.


(aquest enllaç correspon a una anterior, perqué el wikiloc no em deixa penjar l'actual. És el mateix recorregut.)




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Rabós-font del Conill-coll dels Belitres-coll de la Plaja-St. Quirze i Sta. Maria de Colera-St. Quirc de Colera-Rabós

Una molt bonica ruta per l'Alt Empordà, que ens ha coincidit, amb l'explosió primaveral de la natura que ens envolta. Sortim des del...