20190620

BON PAS.- coll d'Ullat-Puig Neulós- coll del Faig-coll de l'Estaca

Aquest dijous, anem cap a l'Albera. Passem a França i a la sortida del Pertús, agafem la carretera que puja cap al Neulós. Deixem els cotxes al coll d'Ullat, al aparcament a la vora del refugi.
Comencem a caminar seguint el GR 19 direcció SE de pujada, fins tornar a trobar la carretera que arriba fins als repetidors. La deixem a la nostra esquerra i acabem de pujar fins a trobar el filat. Quan arribem al coll del Pou, travessem al altre costat i ens arribem fins al pou de neu. Desprès desfem camí i anem pujant fins al Neulós, des d'on tenim una molt bonica vista tant cap a l'Alt Empordà, com cap a la costa vermella i pobles del Empordà Francès.
Desprès, baixem fins a l'entrada de les instal·lacions i baixem a la pista de terra que ho don la volta, per anar seguint el GR per l'altra vesant, fent cap a la font de la Tanyareda, on parem a esmorzar. Seguim el GR direcció SE, passant pel refugi, el Coll Pregon, el coll del Faig, el Ras de la Menta i al arribar al coll de l'Estaca, una part del grup segueix més enllà i la resta ens quedem fins tornin a aquest punt.
Quan ens agrupem, seguim tots per la pista direcció oest i seguint a les cruïlles, la pista de l'esquerra. Passem la font de l'Orri i tornem a fer cap a la de la Tanyareda, on fem parada per dinar. 
Per no seguir pista fins als cotxes, decidim d'adreçar pujant direcció est, pel costat de la font fins a trobar un pal indicador i pintades de PR. Seguim cap al coll del Pou. Passant a la vora del pou de neu i ja sortim al coll. Anem desfent camí pel GR direcció al coll d'Ullat, fins arribar als cotxes.


Mapa Alpina. Alt Empordà

Sortida circular
distància               15,2 km. 
desnivell                687 m.
temps caminant    4 h. 30'





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...