20200709

BON PAS.- Matinal als estanhs de Baciver

Avui, últim dia de la nostra estada a la Vall d'Aran, anem per fer una matinal curta, que ens permetrà estirar cames i desprès emprendre el viatge de tornada a Girona.
Ens acomiadem dels nostres amics Xavi i Pili i anem fins al Pla de Beret, al aparcament de l'Orri. En Pacheco ens deixa i comencem a caminar direcció SE pel camí definit que va pujant de manera sostinguda. Passem la cruïlla, deixant a l'esquerra el camí per on retornarem i seguim amunt fins arribar sota l'estanh de Borèn. Fem la pujada fins al lloc on es capta l'aigua, on hi ha la paret de la presa. Aproximadament cota 2100 m.. Fem un petit descans.
Continuem, deixant l'estanh a la nostra dreta i girem cap a l'esquerra, per anar a trobar el camí de pujada, per on també farem retorn. Més amunt, ens decantem a la dreta fins a trobar uns estanhs petits. A la nostra esquerra hi queda una elevació que ens impedeix veure el llac. Hi fem la volta i ja tenim l'estanh de Baciver a la vista. No seguim més amunt per no allargar la matinal i perquè ja ho hem vist en un altra ocasió. 
Seguim, ara de retorn, pel costat de l'estanh i anem baixant fins a trobar el tram per on hem passat a la pujada. A la cruïlla següent, el deixem i ens decantem planejant a la dreta, baixant més endavant per zona de pistes de neu (hivern) fins a tornar a trobar el camí per on hem passat al mati, de pujada. Només ens cal desfer camí per arribar al aparcament on ens espera Pacheco.



mapa ed. Alpina. Vall d'Aran

sortida circular
distància               7,8 km.
desnivell               475 m.
temps caminant   3 h.





Milio         https://photos.app.goo.gl/Q1XdmSAjLbSHPdYP7        

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Alt Empordà: Albanyà - St. Miquel de les Cireres - Lliurona - Albanyà.

Bonica sortida. Fa uns anys l'havíem caminat i per veure diferent, avui l'hem fet a la inversa. Aparquem els cotxes passat el pont d...