20220903

ALPS 2022. TOUR DEL CERVÍ: 3 SETEMBRE etapa Zermatt - Tasch i retorn

Per al dia d'avui, tenim tres opcions de sortida matinal, per acabar la setmana als Alps. Degut a que la situació atmosfèrica, amb una gran càrrega de núvols a tota la part sud de les muntanyes que envolten Zermatt, finalment prenem la decisió d'anar, tot fent una passejada, fins a Tasch, per un camí que fa el seu recorregut per la riba esquerra del riu Vispa. També en hi ha un altre que passa per la riba dreta.
Sortim de l'hotel, sense presa i primer que res, fem una visita al mític cementiri St. Mauritius, on hi reposen molts dels alpinistes que han mort d'accident per les arestes d'aquests quatre mils que ens envolten. És com un memorial a tots aquests alpinistes.
Desprès, fem un recorregut per dintre la ciutat, passant pel costat del riu, i anem fins a vora l'estació de tren. De sortida, passem per davant del camping Zermatt i desprès passem al altre costat de les vies de tren per agafar el camí que seguirem fins a Tasch. Trobem unes cases de construcció antiga de fusta, que es conserven perfectament i desprès passem a la vora de l'Heliport de la Cía. Air Zermatt AG, que fa els vols turística per l'alta muntanya.
Aquest camí es debía d'utilitzar molt per anar d'un poble al altre, doncs a la seva vora es conserven moltes construccions quasi totes en fusta (algunes ara abandonades) que devien donar algun tipus de servei a la gent que hi passava. Realment, en hi ha que tot de ser de fusta i molt antigues, es conserven perfectament.
Un altra curiositat que podem observar, més endavant és un " gran- hotel" per abelles, pel que sembla, tot un luxe per aquests animalons. Les seves dimensions mai vistes, ens van cridar molt l'atenció.
També, de tant en tant, el pas dels trens que circulen entre el riu, carretera i el camí, un xic pe sota nostre, on hi ha llocs que han de parar per donar pas alternatiu.
Finalment, desprès d'un molt agradable passejada per dintre bosc, arribem a Tasch, entrant pel costat del camping i passant a l'altre costat de riu entrem al poble, on dinem. Desprès, ens acomiadem dels nostres guies i fem un transfer fins a St. Niklaus, on tenim les furgonetes.
Emprenem viatge des de St. Niklaus fins a Chambèry on farem nit, com sempre al Kyriad Center. Fem un sopar de germanor els 24 integrants dels dos Tour i al dia següent, ja ens acomiadem de les companyes que seguiran cap a Pamplona i natros fem viatge fins a Girona, on arribem a primera hora del diumenge dia 4 de setembre i allà ens acomiadem dels nostres companys que segueixen viatge cap al Vallés.


àlbums fotos 



Àlbum de fotos de la setmana, de Jordi Caso: 





  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...