dijous, 24 de maig de 2018

BON PAS: El Rimbau - Camí del aigua - Reserva La Maçana - Torre Maçana

Una complerta i molt bonica sortida, la d'aquest dijous, per l'Albera Francesa. Avui, el dia no ha estat tot lo bo que esperarem, ja que la boira ha quedat enganxada a la part alta de la muntanya i no ens ha deixat gaudir de les bones vistes que hi ha.
Deixem els cotxes a la vora de la carretera, abans d'arribar-hi, però tenint a la vista el poblet de Rimbau. Comencem a caminar, passant de llarg el poble direcció sud, fins arribar a un punt on hi ha una casa a ma esquerra i on surt una pista asfaltada que puja. La seguim, rodejats de vinyes i anem seguin el camí, que desprès de la primera pujada, va planejant sempre cap al sud. Més endavant, el camí va fent pujada i hem de seguir la pista fins a un punt, on a la dreta hi queda un replà molt ampli, on hi ha un dipòsit de color verd. Aprofitem per fer parada per esmorzar.
Des d'aquest replà, surt direcció sud, l'anomenat "camí del aigua", per la conducció d'aigua que ressegueix aquest corriol, des de la font d'en Vergès i la d'en Cassanyes. De seguida trobem el GR 10 que ve des del Coll de Vallauria i l'anirem seguint. El camí gira cap al SO. Arribarem a un punt on hi ha un pal indicador i el GR segueix cap a l'esquerra a Puig de Sallfort . Natros hem de continuar la direcció que portem, indicada a Coll d'en Verderol, el corriol ens porta primer cap al oest i desprès al trobar el rierol Ravaner, gira cap a nord. Seguint, trobem la font d'en Vergès i més amunt, l'entrada a la mina, excavada a la roca per facilitar el pas del aigua. Cal portar frontal per passar-la. (En cas de trobar-hi molt d'aigua, es pot flaquejar per fora). Seguim el camí al altre costat i mes amunt, trobem l'altra font, la d'en Cassanyes, on es pot emplenar aigua. Anem seguint aquest camí, de pujada i direcció oest, fins al Coll d'en Verderol, on fem un descans. 
Des d'aquí, surten dos camins. Direcció NO, el que va directe cap al Coll de la Plaça d'Armes i direcció oest, el que entra a la Reserva de la Maçana per anar cap a les Barraques de les Colomates. Agafem aquest segon i anem seguint les fites. Passem dos regs, i desprès ja ens acostem a la riera la Maçana. El camí, finalment i baixa i ja veiem al altre costat la font de Les Colomates, on es pot emplenar aigua. Pugem el desnivell que ens queda fins arribar a les Barraques. Fem un petit descans.
Des de les Barraques, direcció est, ja es veu el camí que hem de seguir sense perdre gaire alçada i girant cap a NE i desprès a nord, passant a la vora del Corral dels Porcs (barraca de pedra), i desprès arribar al coll de la Plaça d'Armes, on ara hi passem de llarg i continuem fins a la Torre de la Maçana, on fem parada per dinar.
Desprès, desfem camí fins al coll de la Plaça d'Armes, on agafem el camí indicat cap al Rimbau, que va baixant fins a sortir on s'acaba una pista. La seguim uns metres, fins un pal on baixa el corriol, que va adreçant de baixada, aquesta pista, direcció est i en baixada bastant pronunciada fins arribar a baix el riu, que queda sota el Rimbau. Pugem al altre costat fins a les cases i carretera, i ja només ens queda desfer camí, per arribar als cotxes.


Sortida circular
distància           17,8 km.
desnivell acumulat  860 m.
temps caminant    7 h. 40'

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada