20180526

C.E. L'iSARD. Volta per la Serra Cavallera, des de Camprodón

Avui, sortim de Girona amb pluja, però les previsions ens animen a fer el viatge per caminar. Arribem a Camprodon i deixem els cotxes al aparcament que hi ha a sobre del túnel. El que cal ressaltar de la sortida que hem fet, es que era el moment apropiat, per gaudir de la natura esclatant, amb els tons verds, les flors, formant jardins a la natura i un dia que ha quedat preciós, sense calor per caminar.
Comencem a caminar, retornant per l'accés al aparcament i a la corba tancada, hi ha el corriol PR 190 que ens pujarà cap a la carena. El tram inicial està un poc brut de matoll que dificulta el pas. Arribem a Les Marrades i trobem el camí que segueix per la nostra esquerra, que ens portaria cap al Camp de la Vila. Natros seguim a la dreta i cap a munt guanyant desnivell ràpidament, entre bosc de pins i més amunt, molt de boix. Arribem al Collet d'en Gener, on trobem el camí transversal que també ve de la part del Camp de la Vila i segueix direcció Llanars i Vilallonga. Continuem amunt, cada vegada guanyant més pendent, fins a sortir del bosc de pins i anar assolint la carena de la Serra. Anem guanyant bones vistes al nostre entorn, a les dos vessants i el Canigó i Pirineu, espectaculars. 
Anirem continuant tota l'estona per la carena, gaudint del nostre entorn, resseguint els diferents plans i lloms que la conformen. Passem pel Pla de la Pica, Pla Fondo,  Coll Salarca i Serrat del Evangelis.
Desprès d'aquest últim cim, baixem fins al proper coll fent un recorregut d'uns 350 m. i decidim de no arribar fins al Coll del Pal. Així que, ens decantem cap a la vessant nord de la serralada i anem baixant sense camí, directament prat avall, per les anomenades Pasteres Petites, fins als Plans dels Pous, on anem a trobar el PR C-189.
Al ser una vall molt oberta, les vistes també son mol boniques des de baix. A la nostra dreta, anem veien tota la serra que hem carenat i l'esquera, la serra del Mont-Roig i la de Sant Bernabé.
Anem seguint les marques del PR, direcció est, i passem tot de baixada, per Els Plans, Pla d'en Querola, Cap del Serrat, arribant a Abella, pel seu Veïnat. Sortim del poble i seguim per la carretera, direcció a La Roca. Quan hi arribem fem un petit descans i ens re-agrupem.
Continuem, baixant a trobar per la part final del poble, cap al est i abans d'arribar a un mirador que hi ha, el camí amb marca groga, que ens acaba de baixar al pla. Seguim el camí direcció est, que va molt proper al Ter i ens portarà fins Camprodon, sortint al final del carrer Espinalba, prop d'on tenim els cotxes.


Ruta circular
distància          18 km.
desnivell           975 m.
temps caminant   6 h. 10'

enllaç a la traça  https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/2018-05-26-serra-cavallera-per-camprodon-25253902

fotos milio  https://photos.app.goo.gl/3Prw7s9V4dDpF3NS2
Joan https://drive.google.com/drive/folders/1xPqmQoYuKRuh4EG2JdHrRGFlUoDmL8Rv?usp=sharing
Mercè   https://photos.app.goo.gl/WPALaX6xKWXBS6Ft2
Montse  https://photos.app.goo.gl/eNPcvvn7R7BSogD33
Jep      https://photos.app.goo.gl/VuuF1vndgydXZDa82

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...