20180505

COLLA L'ISARD: matinal al Puigsacalm des de Coll de Bracons, pels Tossells

Avui, la previsió de pluja, ens fa plantejar una sortida ràpida, al Puigsacalm, escurçant l'itinerari previst inicialment.
Sortim des de Bracons, pel camí tradicional a Puigsacalm i quan ja portem uns 300 m. caminant, hi trobem la fita que ens marca el punt d'inici als Tosells, pujant cap a la dreta. Uns metres més amunt de la fita hi ha també a un arbre la marca.
Aquesta ruta, es un xic més exigent que la de tornada (es la habitual). Hi ha passos on s'ha de grimpar un poc, però sense cap dificultat, inclús hi ha zones on està equipat amb cadena, però hi ha bons agafadors a les pedres i arrels del boix. POT SER PERILLÓS, MOLL O AMB GEL.
Comencem a pujar i passem per la Roca del Corb, i continuem per les canals del Tosell Petit i Tosell Gros. Desprès, ja seguim per la Collada Fonda i cap als Clivillers. 
Seguim camí cap al Puigsacalm, gaudint de la vista fins on ens permet el cel ennuvolat, que ja es va tapant amenaçador. Esmorzem.
Ens en tornem fins als Clivillers i girem a la dreta, seguint el camí de baixada a la Font Tornadissa, on un poc més enllà, trobem el GR que ens portarà fins a Coll de Bracons.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

COLLA ISARD.- Ripollés: Campelles-coll de la Coma Ermada-forat de St. Ou-St. Pere i Santuari de Montgronny-Gombrén.

Una complerta travessa, des de la vessant nord a la sud de la serra de Montgrony. Fem l'aproximació amb el bus de TEISA, com ara ho fem ...