20180913

BON PAS: Costabona, per la Collada Fonda

Un bon dia de muntanya, desprès de la setmana pels Alps de bona part de gent de la Colla.
Des de la Collada Fonda, al peu del Costabona, sortim direcció NE i anem seguint camí sobre mapa que ens porta planejant i seguint el perfil de la muntanya, cap al Pla de Soms i desprès fins a la carena de la Serra de Finestrol. A partir d'aquí, el camí el seguim baixant per la carena, direcció E., i passem per la Jaça de les Picotoses, fins arribar a la collada de Isern. Fins aquí em baixat un desnivell de 275 m.
Aquí fem un gir a NO. i ens endinsem per un corriol, cap a una fageda. Seguim perdent altura fins arribar gairebé al Clot de la Solaneta, a partir d'aquí trobem una pista que va pujant en pendent suau cap al Clot de la Font Negra. Quan som al Clot, segueix pujant direcció est. Quan el camí gira cap a nord, més amunt hem d'agafar un corriol que segueix per l'esquerra, enfilant el llom de la muntanya. No para de pujar, fent llaçades, que ens porten per la Font Negra, cap al camí de les mines del Costabona. Ara, enfilem les llaçades que en forta pendent ens pugen cap a dalt el Costabona, fins a assolir el Cim.
Baixada pel camí dret, direcció sud fins a trobar el GR, que per les Roques d'en Mercer ens baixarà fins a la Collada Fonda.



Sortida circular
Distància              14,6 km.      
Desnivell               984 m.
Temps caminant  4 h. 45'

Enllaç a la traça  https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/costabona-per-coll-de-siern-i-mines-28625125

Fotos Eduard: https://photos.app.goo.gl/zDrH4DriuKEQY3zb6
Manel:  https://photos.app.goo.gl/Y1QK68FZbJM5kqhAA
Mercè: https://photos.app.goo.gl/hqPgiqNBrdPemigHA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON PAS.- Garrotxa. puig de Bassegoda, des de coll de Teia (Albanyà)

Aproximació per autopista fins a Figueres Nord, per desprès agafar la carretera a Llers i Albanyà, pujant uns 7 km. de pista asfaltada, dire...